Omar Hayssam, condamnat definitiv la 24 de ani de închisoare

Ultima actualizare:

    Omar Hayssam, condamnat la 24 de ani și patru luni de închisoare în doarul "Manhattan"
Omar Hayssam, condamnat la 24 de ani și patru luni de închisoare în doarul "Manhattan"

Sirianul Omar Hayssam a fost condamnat definitiv, marți, 1 noiembrie, la 24 de ani și patru luni de înshisoare. Pedeapsa a venit în urma cercetării în dosarul "Manhattan", pentru săvțrșirea unor infracțiuni economice.

Tribunalul București îl condamnase inițial la 23 de ani și patru luni, în noiembrie 2015, dar DIICOT a făcut apel, iar sirianului i s-a mai mărit pedeapsa cu încă un an. Și fratele lui Hayssam, Mohamed Omar, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, dar și cumnatul lui, Mihai Nasture, a primit 3 ani și patru luni, anunță Agerpres.

Tribunalul București a decis ca frații Omar să plătească și suma de 7,8 milioane de lei.

În acest dosar, Omar Hayssam a fost trimis în judecată în octombrie 2012 de procurorii DIICOT, alături de fratele său, Mohamad Omar, cumnatul lui, Mihai Nasture, și doi parteneri de afaceri — Viorel Vasile Mafteucă și Doina Farladanschi. Ultimii doi au primit doi ani de închisoare cu suspendare, respectiv, încetarea procesului penal ca urmare a prescrierii faptelor.

Procurorii susțin că Omar Hayssam și complicii lui au contractat împrumuturi bancare în numele Bucovina Mineral Water și Rio Soft Drinks, după care au transferat patrimoniile celor două companii către societăți reale sau fantomă din "Grupul Manhattan".

Prejudiciul produs ar fi de 78,4 milioane de lei pentru infracțiunea de delapidare, 4.171.261,86 de dolari, respectiv 2.295.698 de lei pentru infracțiunea de evaziune fiscală, 17,3 milioane de lei pentru infracțiunea de spălare a banilor, totalul fiind de aproximativ 20 de milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net