„Omul în alb” de la protestul din 10 august, mutat la Cernavodă! Este singurul dintre șefii Jandarmeriei care nu a fost pus sub acuzare

Ultima actualizare:

    El este colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, misteriosul barbat imbracat in alb care ii dirija pe jandarmi in Piata VictorieiFoto: Arhiva Click!
El este colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, misteriosul barbat imbracat in alb care ii dirija pe jandarmi in Piata VictorieiFoto: Arhiva Click!

Cătălin Paraschiv, supranumit „dirijorul în alb” de la protestele din 10 august 2018, va fi mutat la Unitatea de Pază de la Centrala Cernavodă. Decizia aparține actualei conduceri a Jandarmeriei Române.

Cătălin Paraschiv este singurul dintre șefii Jandarmeriei care nu a fost pus sub acuzare pentru modul brutal de intervenței, la protestul din 10 august 2018, potrivit Digi24. Cătălin Paraschiv ra îmbrăcat în alb și purta un fular, iar presa l-a numit „omul în alb” sau „dirijorul în alb”. Pe 10 august, au fost aduși în sprijin și jandarmi de la alte structuri din județele limitrofe. Cătălin Paraschiv a fost comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție și s-a aflat în Piața Victoriei, în timpul protestului diasporei. 

Cum se apară pentru deciziile luate pe 10 august: „Prima mea întrebare a fost dacă au morți sau răniți”

Colonelul Cătălin Paraschiv a avut propria lui variantă după incidentele violente din Piaţa Victoriei, pe care le-a coordonat. El a explicat că s-a răspuns cu violenţă, pentru că jandarmii ar fi fost atacaţi de protestatari.  

„Totul s-a petrecut după ce s-a primit un apel la 112 că cineva vandaliza locația Springtime, iar echipajul de poliție trimis la fața locului a fost atacat. Au fost trimise două detașamente de jandarmi că să se ducă și să sprijine poliția. (...) Cele două detașamente de jandarmi-care nu erau de la brigăzile speciale- au ajuns acolo, i-au ajutat pe colegii de la poliție și au ieșit împreună de acolo. Pe momentul întoarcerii s-au primit două informații: -una transmisă de structurile de cercetare din Piață care au transmis clar pe căile noastre de comunicații că jandarmii sunt atacați, sunt la pământ, sunt călcați în picioare, doi oameni sunt omorâți... Dar ei probabil se refereau... apoi am văzut și eu imaginile de la televizor.- Simultan, din dispecerat ni s-a transmis că pe toate canalele de televiziune sunt imagini cu doi jandarmi trântiti la pământ care sunt călcați pe capAm ieșit pe poartă guvernului, piață era plină și aveam două posibilități:  Fie să ies în cordon cu unitatea, dar asta însemna să ne facem drum, însemna contact direct cu oamenii, se ajungea la confruntări directe și nu avea rost, fie a două varianta... să procedăm la somații, pe lângă cele ale jandarmeriei care s-au auzit toată seara, s-au tras rachetele cu trei stele roșii după care, din ordinul meu, s-au tras primele două focuri cu lansatoare de calibru 38 sau 40... mă refer la gaze. Am lansat câte un cartuș, lumea se indeparata, făceam breșă și mergeam mai departe. Am ajuns pe pasaj la Titulescu unde am făcut joncțiunea cu jandarmii trimiși acolo. Prima mea întrebare a fost dacă au morți sau răniți. Mi-au spus că au răniți. Le-am zis să se retragă ei și că rămânem noi pe poziții”, a declarat Cătălin Paraschiv, potrivit hotnews.ro.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net