Omul de afaceri Corneliu Idu a murit de Covid-19. A fost primul sponsor al Simonei Halep

Ultima actualizare:

    Corneliu Idu a murit la trei zile după ce a fost internat în spital în stare gravă cu Covid-19foto: Adevărul
Corneliu Idu a murit la trei zile după ce a fost internat în spital în stare gravă cu Covid-19foto: Adevărul

Corneliu Idu, unul dintre cei mai puternici armatori români, a murit de Covid-19 la vârsta de 70 ani. Idu a fost cel care i-a sprijinit în carieră pe Simona Halep şi Horia Tecău. Halep a recunoscut într-un interviu recent că Idu a fost prima persoană care a sprijinit-o financiar, crezând în viitorul ei ca jucătoare de tenis.

Corneliu Idu a murit în dimineaţa de 1 Decembrie 2020, răpus de Covid-19. Omul de afaceri era internat de trei zile în spital. 

Idu avea 70 ani, și locuia în Eforie, oraş unde a făcut liceul. Absolvent al Institutului de Marină Mircea cel Bătrân din Constanţa (actuala Academie Navală), omul de afaceri era căsătorit cu Ştefana, medic şi fostă jucătoare de volei, cu care avea doi copii, un fiu şi o fiică, şi nepoţi, conform Adevărul

Corneliu Idu i-a sprijit financiar pe Simona Halep și Horia Tecău

Influentul om de afaceri, fost jucător de handbal, este cel care i-a sprijinit în carieră pe campionii la tenis Simona Halep şi Horia Tecău, iar arena sa Tenis Club Idu din Mamaia găzduia competiţii internaţionale.

Iată ce spunea Simona Halep despre Corneliu Idu într-un interviu mai vechi pentru Adevărul. ”Am avut noroc că la 16 ani am avut sponsor de la Constanţa, domnul Corneliu Idu, care m-a ajutat doi ani cu tot, mi-a plătit tot. M-a ajutat mult la momentul acela. Este foarte greu, sunt costuri foarte mari, îţi trebuie o situaţie financiară destul de bună ca să poţi să faci tenis, e un sport scump. Dar cu multă încredere şi puţină nebunie, cum am mai spus, se poate şi din situaţii mai puţin bune financiar să ajungi sus.”

Corneliu Idu, în topul celor mai bogați români

Revista Forbes, care l-a inclus în Topul celor mai bogaţi români, scria că Idu este cunoscut în Constanţa ca „un om afaceri important din punct de vedere financiar“ care „îşi propusese să pună pe picioare cel mai mare terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) de la Marea Neagră“. 

Corneliu Idu inaugurase la începutul lui octombrie 2019 cel mai modern şi cel mai mare siloz de la Marea Neagră şi Marea Mediterană. Silozul este situat în Dana 80 a Portului Constanţa. Investiţia totală a fost de 50 milioane euro. „Practic este singurul terminal de cereale independent, celelalte aparţinând marilor traderi", după cum a declarat presei economice Corneliu Idu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net