Operaţia lui Emeric Ienei s-a încheiat după şase ore

Ultima actualizare:

    Emeric Ienei
Emeric Ienei

Fostul antrenor al echipei naţionale de fotbal a României şi al echipei Steaua a fost operat pe cord, duminică dimineaţă, la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu", din Cluj-Napoca, medicii montându-i trei by-pass-uri şi operaţia terminându-se cu succes.

Emeric Ienei a intrat în sala de operaţii duminică dimineaţă la ora 9.00, iar operaţia a durat aproximativ şase ore. Antrenorul, în vârstă de 75 de ani, a fost operat de doctorul Adrian Molnar, medic în chirurgie vasculară la Institutul Inimii din Cluj.

Membri ai familiei lui Emeric Ienei au declarat, duminică după-amiază, jurnaliştilor aflaţi la Institutul Inimii din Cluj că operaţia pe cord la care acesta a fost supus s-a încheiat, aceştia aşteptând detalii din partea medicilor. Ulterior, medicul Adrian Molnar de la Institutul Inimii a declarat că operaţia a reuşit.“Operaţia a decurs foarte bine, a fost un succes. Au fost efectuate trei by pass-uri. Pacientul s-a comportat foarte bine în timpul intervenţiei. Este internat la terapie intensivă, este stabil. Nu au existat complicaţii, nici incidente. Sperăm ca totul să evolueze bine. Primele 48 de ore sunt critice. By pass-ul este o intervenţie chirurgicală prin care se creează nişte noi căi de comunicare a sângelui între artera aortă şi artera coronară, astfel încât sângele va ocoli zona care este astupată. În general, pacientul după 7 zile, poate fi externat. Trebuie să-şi schimbe modul de viaţă”, a precizat doctorul Adrian Molnar, medic primar chirurg în chirurgie vasculară la Institutul Inimii din Cluj.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net