Operaţiile estetice, pe lista lui Moş Crăciun

Ultima actualizare:

Clinicile de chirurgie şi tratamente estetice din Cluj nu se închid de sărbători, ci lucrează la capacitate sporită. „Tot mai mulţi români îşi dedică concediul operaţiilor estetice", a detaliat Cornelia Maior, medic specialist în chirurgie plastică la Artis 3. Cele mai multe femei sunt interesate de operaţii de remodelare a sânilor şi de rinoplastie (remodelarea nasului -n.r.), în timp ce bărbaţii se interesează de rinoplastii şi lipoaspiraţii. „Din ce în ce mai mulţi bărbaţi apelează la astfel de servicii", explică Radu Onoe, medic specialist în chirurhie plastică la aceeaşi clinică.

Printre veteranele care apelează la clinică se numără şi o clujencă trecută de ani buni de prima tinereţe. „A venit o doamnă să-şi facă ultimul lifting. Are 82 de ani, primul şi l-a făcut la 50  de ani, al doilea pe la 60  de ani şi acum a decis să-şi facă ultima intervenţie", a explicat Ovidiu Ivan, doctor în ştiinţe medicale şi chirurg plastician.

De la căpşuni la operaţii estetice

Creşterea numărului de intervenţii de sărbători se datorează, în primul rând, românilor plecaţi la muncă în străinătate, explică Andrei Martin, medic specialist în chirurgie plastică, reparatorie şi microchirurgie reconstructivă, la o altă clinică din Cluj - Symbeauty MediSpa. „Aceştia îşi alocă timp şi bani pentru rezolvarea diferitelor probleme, de obicei aleg pachete, de la stomatologie la alte intervenţii mult mai costisitoare în alte ţări", adaugă Martin. Acesta mai arată că numărul de intervenţii creşte cu circa 20% în decembrie. „Cele mai multe cererei sunt, în această perioadă, pentru operaţii non-invazive, adică botox, laser şi acid hialuronic", spune medicul. La clinica la care acesta munceşte, cele mai multe cereri sunt, în general, pentru implanturile mamare.

Motivul pentru care românii plecaţi la muncă în străinătate preferă serviciile din ţară este preţul, mai mic cu 30 sau chiar 50 % faţă de cel din Vest, explică medicii de la Artis3. 

„În luna decembrie e cu 30-40% mai aglomerat faţă de noiembrie. Doamnele îşi fac proceduri de toate felurile, dar în special non-invazive, tratamente corporale şi faciale", Ramona Mihuţ, consilier psihologic la „Q clinic", o altă clinică din oraş.

Cât costă fumuseţea 

Pentru o rinoplastie, pacienţii scot din buzunare în jur de 1.800 de euro, pentru mărirea sânilor se plăteşte între 2.600 şi 3.000 de euro, iar pentru o abdominoplastie, între 2.000 şi 3.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net