Opoziția a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Patru parlamentari PSD au votat documentul

Ultima actualizare:

    Raluca Turcan, reprezentanta PNL a declarat că Opoziția are numărul necesar de semnături pentru a dărâma Guvernul Dăncilă
Raluca Turcan, reprezentanta PNL a declarat că Opoziția are numărul necesar de semnături pentru a dărâma Guvernul Dăncilă

Liderii Opoziției au depus, marți seară, moțiunea de cenzură inițiată la adresa Guvernului Dăncilă. Aceasta a fost semnată de 237 de parlamentari dintre care patru de la PSD.

Moţiunea este intitulată "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!" și va fi citită în plen marți la ora 19.00. Prim-vicepreședinta PNL Raluca Turcan a declarat, marți seară, că moțiunea a fost semnată de 237 de parlamentari de la PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi de la foşti parlamentari PSD."Această moțiune de cenzură este semnată de 237 de parlamentari aparținând PNL, USR, Pro România, PMP și ALDE. De asemenea au mai semnat pentru această moțiune de cenzură doi deputați ai minorităților naționale, patru parlamentari PSD și un parlamentar independent", a spus Raluca Turcan.

Următorii pași ai moțiunii împotriva Guvernului Dăncilă

Moțiunea trebuie pusă în discuția plenului celor două camere ale Parlamentului. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi. Rămâne de văzut când va fi convocat plenul Parlamentului pentru a decide soarta Guvernului Dăncilă. În acest moment se ia în calcul ca plenul Parlamentului să fie convocat în weekend pentru votul moțiunii, lucru care nemulțumește Opoziția pentru că nu va putea mobiliza foarte mulți parlamentari. Varianta agreată de Opoziție este ca votul pentru moțiunea de cenzură să aibă loc vineri.

Citiți și

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost respinsă

Emil Boc, despre criza din guvernul Dăncilă: «PSD-ul păţeşte acum ce a făcut el în 2009»

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net