Oprea, judecat în dosarul privind maşina de lux cumpărată de DIPI

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea și-a susținut nevinovăția încă de la început
Gabriel Oprea și-a susținut nevinovăția încă de la început

Instanţa supremă a decis începerea judecării dosarului fostului ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea privind achiziţionarea de către DIPI a unei maşini de lux pentru protecţia demnitarilor, din fonduri pentru achiziţii în cazuri de combatere a corupţiei, informează News.ro.

Judecătorul de cameră preliminară a respins toate cererile şi excepţiile formulate de Gabriel Oprea, Gheorghe Nicolae, Nelu Zărnică, Gabriel Nicolae Pavel şi Marian Dănuţ Iacob, precum şi de părţile responsabile civilmente Ministerul Afacerilor Interne şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă şi a stabilit că procesul poate începe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, întrucât probele şi actele de urmărire penală sunt legale.

Magistratul a mai stabilit că cererile formulate de procurorii DNA şi de inculpaţi pentru declasificarea totală, declasificarea parţială sau trecerea într-un alt grad de clasificare a unor înscrisuri de la DIPI, considerate de anchetatori ca „mijloace de probă”, vor fi puse în discuţie contradictorie şi soluţionate după începerea judecării cauzei.

Instanţa supremă urmează să stabilească data la care va începe judecarea pe fond a dosarului.

În luna mai, fostul vicepremier Gabriel Oprea, fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă  Nicolae Gheorghe şi fostul adjunct al acestuia, Nelu Zărnică, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, complicitate la abuz în serviciu şi deturnare de fonduri, în formă continuată.

Dosarul a fost numit de presă „Limuzina” şi vizează inclusiv achiziţionarea de către DIPI a unui automobil Audi A8 pentru protecţia demnitarilor. Maşina ar fi fost cumpărată din fonduri destinate doar pentru achiziţii necesare în cazuri de combatere a corupţiei, fiind folosită doar de fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea, din 21 august până în octombrie 2015.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net