Oprescu vrea să-i scoată din Bucureşti pe taximetriştii înregistraţi în Ilfov

Ultima actualizare:

Sorin Oprescu a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că nu este de accord cu unele prevederi din proiectul de modificare a noii Legi a taximetriei şi că lipsesc reguli care ar fi necesare. De altfel, edilul a mai încercat să îmbunătăţească această lege şi în perioada vechii guvernări, dar nu a avut succes.

Calitatea şi siguranţa transportului de taxi sunt grav afectate astăzi. Mai mult decât atât, situaţia pe care v-o semnalez e generatoare de evaziune fiscală. Problemele reale semnalate de noi, cele care afectează grav buna desfăşurare a activităţii de taxi în Bucureşti, iar în unele cazuri chiar legalitatea acestor acţiuni au fost excluse din prevederile noului proiect. Ba mai mult, s-a încercat legalizarea unor abuzuri”, a declarat Sorin Oprescu.

Edilul şef a a subliniat că, în prezent, în Bucureşti, operează un număr de 1.600 de taxiuri din Ilfov, acest lucru fiind considerat un abuz care realizează o concurenţă neloială celor care îşi desfăşoare activitatea în localitatea în care sunt autorizaţi, adică în Bucureşti. Nici cu închirirea autorizaţiilor de taximetrie nu este de accord Oprescu, subliniind că aceasta duce la “la fenomenul sclaviei în taximetrie”, explicând că toate procedurile prin care taximetriştilor le sunt cerute sume la sfârşitul zilei pentru păstrarea autorizaţiilor sunt nelegale.

În ceea ce priveşte tariful de taxi, “limita de sus, maximă este dată prin votul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, şi anume 3,5”.

“Pentru creşterea siguranţei circulaţiei şi respectarea legislaţiei muncii, am cerut ca programul de lucru al taximetriştilor să fie de maxim opt ore pe zi, cu menţiunea că această condiţie trebuie să fie înscrisă obligatoriu în contractul de muncă, deoarece, în prezent, unii lucrează mai mult de opt ore, iar patronii le trec în cartea de muncă doar două ore”, a mai spus Oprescu.

Primarul a mai arătat că în aceste cazuri taxele la stat nu sunt plătite la valoarea lor adevărată, iar în momentul când aceşti oameni vor ajunge la pensie nu vor putea beneficia de pensii pe măsura activităţii prestate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net