Ordonanța Militară 9. Marcel Vela relaxează interdicțiile în perioada Paștelui. Vor fi excepții de la reguli

Ultima actualizare:

    Ordonanța Militară 9 va relaxa interdicțiile în contextul pandemiei de Covid-19
Ordonanța Militară 9 va relaxa interdicțiile în contextul pandemiei de Covid-19

Ordonanața Militară 9 va fi emisă în cursul zilei de marți și îi vizează pe toți românii, în contextul pandemiei de coronavirus, a declarat Marcel Vela, ministrul de Interne. Ne așteptăm, deci, la noi reglementări în ceea ce privește circulația persoanelor, intervalul orar în care este permisă ieșirea din casă, dar și la reguli care îi privesc pe lucrătorii agricoli. Noile măsuri au fost luate în colaborare cu Patriarhia Română și nu sunt neapărat interdicții, ci mai mult excepții de la reguli.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că măsurile care vor fi luate cu ocazia sărbătorilor de Paște și care vor fi incluse în Ordonanța Militară 9 vor fi nu interdicții, ci excepții de la reguli, în așa fel încât românii să se bucure de Paște.

Deciziile, luate în colaborare cu Patriarhia: „Să vedem partea plină a paharului”

"Astăzi vom anunţa mai multe decizii luate în colaborare cu Patriarhia Română pentru a preîntâmpina perioada sărbătorilor de Paşti. Nu vor fi neapărat noi restricţii, ci noi excepţii. Să vedem şi partea plină a paharului. Vreau să le mulţumesc pentru înţelegere celor care au respectat ceea ce am propus, ce am stabilit, cu privire la reducerea riscului de infecţii cu noul coronavirus. În ţara noastră, comparativ cu graficul din alte state, stăm cel mai bine. Este un moment greu, a dat dovadă și de patriotism, și de responsabilitate, de implicare în acest război împotriva virusului. Războiul este al nostru, nu al Guvernului sau al unui ministru", a declarat ministrul Marcel Vela.

Ordonanța Militară 9. Excepții pentru agricultorii din zona graniței de sud

„Ar trebui să mai reglăm zona de sud, granița cu Bulgaria, unde există un tranzit transfrontalier pentru muncile agricole. Așa cum am permis pentru Ungaria ar trebui să permitem și pentru Bulgaria”, a explicat ministrul. El a adăugat că şi agricultorilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a trece frontiera româno-bulgară: „Să poată avea aceleaşi posibilităţi şi excepţii ca şi lucrătorii de pe zona graniţei de vest, unde şi cetăţenii maghiari şi români pot trece dintr-o parte în alta, pe o anumită distanţă, să execute lucrări agricole sau alte activităţi economice”.

Ordonanța Militară 9. Excepții pentru navigatori 

„Ar mai trebui să introducem în excepțiile de la rigurozitatea controlului, așa cum am făcut cu șoferii de camioane, și navigatorii de pe vase și tot ceea ce ține de navigația de mărfuri. Mai sunt și alte propuneri făcute de colegii miniștri”, a mai spus Marcel Vela. „În noua ordonanţă ar trebui să reglăm unele lucruri cu privire la posibilitatea de a ieşi din aceste restricţii navigatorii, de exemplu cei care atunci când se duc cu marfă, cu şlepul, cu nava într-o ţară în amonte pe Dunăre, ei rămân pe vapor, nu sunt sub riscul că ar fi contaminaţi într-o ţară într-o zonă roşie. În această situaţie cred că, şi am discutat cu colegii, ar trebui să intre în aceeaşi categorie de excepţie ca şi şoferii de camioane”, a mai declarat Marcel Vela.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net