Ordonanța Militară 9. Marcel Vela: „Zborurile pentru 10 țări rămân suspendate”

Ultima actualizare:

    Marcel Vela anunță intrarea în vigoare a Ordonanței Militare 9
Marcel Vela anunță intrarea în vigoare a Ordonanței Militare 9

Ordonanța Militară 9 a fost aprobată. Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a susținut o coneferință de presă în urma unei ședințe de lucru pe care a avut-o, la sediul MAI, cu Ludovic Orban și Raed arafat. Iată principelale declarații

Ordonanța cu numărul 9 a fost emisă după ce Parlamentul a aprobat hotărârea privind încuviințarea măsurii stării de urgenţă pentru o perioadă de 30 de zile. Hotărârea cuprinde şi obligaţii pentru Guvern, una dintre ele fiind ca Executivul să prezinte săptămânal un raport privind măsurile luate.

Ordonanța Militară 9. Marcel Vela: „Vom exporta din nou grâu. Anumite zboruri rămân suspendate”

„Este foarte bine să îmbinăm partea spirituală de cea medicală. Vă asigur că structurile MAI nu se relaxează în această perioadă. Pentru a face un nou pas pentru combaterea noului coronavirus am emis Ordonanţa Militară cu numărul 9”, a declarat Marcel Vela.

„Intrăm de mâine într-o perioadă foarte importantă, este foarte important să avem puterea să îmbinăm latura spirituală cu cea a prevenirii acestui perfid inamic. Fac apel să respectăm ordonanțele militare și inclusiv recomandările BOR”.

„Starea de urgență a fost prelungită, avem toți dincolo de orice un dușman comun, noul tip de coronavirus. Vă asigur că MAI nu se relaxează în această perioadă. Zilnic vor fi la datorie polițiști, jandarmi, pompieri și toți angajații celorlalte istituții”.

Ordonanța Militară 9 prelungește suspendarea zborului spre mai multe state. „Am prelungit suspendarea zborurilor cu Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța și Germania”, a explicat ministrul.

De asemenea, s-au adăugat anumite excepții la normele de izolare pentru navigatori. „Dacă aceștia nu prezintă simptome ale Covid-19, toate echipajele îndeplinesc aceleași condiții ca și șoferii de la camioanele de marfă”, a explicat ministrul.

Piețele rămân deschise dacă se respectă regulile impuse 

„Pețele agroalimentare rămân deschise, cu condiția respectării tuturor reglementărilor. Fac un apel la managerii și organizatorii piețelor să fie foarte atenți și să evite aglomerația”.

„Lucrătorii transfrontalieri de la frontiera cu Bulgaria, pe o rază de 30 km, sunt exceptați de la izolare dacă nu au simptome ”

Interzicerea exportuluide grâu este eliminată. „În urma discuțiilor purtate la nivel guvernamental s-a reușit perspectiva și s-a clarificat achiziția necesară pentru completarea rezervei de stat, Securitatea alimentară să fie asigurată până la următoarea recolată. Nu mai este interzis acest export”, a afirmat Vela.

Marcel Vela, mesaj pentru diasporă: „Pe primul loc trebuie să fie sănătatea și grija față de cei dragi”

„Aș dori să le mulțumesc celor din diasporă că au înțeles că aceste sărbători sunt despre iubirea față de ceilalți. Vreau să vă spun că în această zi avem disponibile 13.254 de locuri în carantină. Cei care au crezut că nu se mai aplică o carantină în zone special amenajate pentru a le clarifica această informație precizez că respectivul ordin al comandantului acțiunii se referă la definiția izolării, care are mai multe etape, Pe primul loc trebuie să fie sănătatea și grija față de cei dragi”.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net