Osemintele Reginei-mamă Elena a României, repatriate pe 18 octombrie. A fost cea mai mare dorință a Regelui Mihai

Ultima actualizare:

    Familia Regală va îndeplini cea mai mare dorință a Regelui Mihai. Osemintele Reginei Elena vor ajunge în România
Familia Regală va îndeplini cea mai mare dorință a Regelui Mihai. Osemintele Reginei Elena vor ajunge în România

Cea mai mare dorință a Regelui Mihai se va îndeplini pe 18 octombrie, atunci când osemintele mamei sale, Regina Mamă Elena, vor fi aduse în România și va avea loc o ceremonie de reînhumare în noua Catedrală Arhiepiscopală şi regală de la Curtea de Argeş.

Rămăşiţele pământeşti ale reginei Elena vor fi aduse la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, a decis Custodele Coroanei Române, Margareta.

„Regina Elena va odihni în noua Catedrală Arhiepiscopală şi regală de la Curtea de Argeş alături de fiul ei, regele Mihai I”, se arată în anunţul publicat marţi pe site-ul româniaregala.ro. 

Sicriul va ajunge la aeroportul internaţional Otopeni vineri, 18 octombrie 2019. „Ceremonia funerară va avea loc în Catedrala istorică Episcopală şi Regală, sâmbătă, 19 octombrie 2019. Reînhumarea va avea loc în pridvorul noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale”. Rămăşiţele pământeşti urmează să fie aduse din Elveția, pe 19 octombrie, ocazie cu care vor fi organizate funeralii naționale.

Biroul de presă al Palatului Elisabeta va face public programul pe 11 octombrie, potrivit news.ro.

Regina-mamă Elena a României, mama regelui Mihai I, s-a născut pe 3 mai 1896, la Palatul Tatoi, lângă Atena. Alteţa Sa Regală Principesa Elena a Greciei şi a Danemarcei a fost fiica regelui Constantin I al elenilor şi a reginei Sofia (născută Principesă Imperială a Prusiei). A fost sora regilor George al II-lea, Alexandru şi Pavlos ai Greciei. S-a căsătorit la Atena, la 10 martie 1921, cu Principele Moştenitor Carol, de care a divorţat la 21 iunie 1928. În 1940, a devenit regina-mamă a României. A murit în ziua de 28 noiembrie 1982, la Lausanne. Spre deosebire de regele Mihai I, regina Elena nu a şi-a mai revăzut niciodată ţara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
euro valuta bani pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net