Ovidiu Tender a fost eliberat din penitenciarul Târgu-Jiu. A ispăşit mai puţin de jumătate din pedeapsă

Ultima actualizare:

    Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani și 7 luni de închisoarefoto:Mediafax
Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani și 7 luni de închisoarefoto:Mediafax

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost eliberat din penitenciarul Târgu Jiu, după patru ani de la încarcerarea în dosarul Carom. Eliberarea sa a venit după decizia în primă instanţă a Judecătoriei Târgu Jiu, pe care parchetul nu contestat-o. La trei zile după prima hotărâre, luni, Tender a fost pus în libertate.

Procurorul de şedinţă a fost de acord, chiar în timpul procesului, cu cererea omului de afaceri, a declarat avocatul lui Ovidiu Tender pentru G4Media.ro. Procurorul de şedinţă, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, a pus concluzii de admitere a cererii de liberare condiţionată, fără să explice motivele”, a explicat avocatul.

Printre argumentele invocate în apărarea lui Ovidiu Tender au fost vârsta de peste 60 de ani şi comportamentul exemplar în spatele gratiilor.

Ovidiu Tender a fost condamnat în 2015 la 12 ani şi şapte luni de închisoare 

Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost condamnaţi, în luna iunie 2015, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, respectiv 14 ani. Cei doi sunt acuzaţi că au preluat ilegal compania Carom SA Oneşti, pe care au prejudiciat-o cu 140 de milioane de lei. Decizia a fost luată, luni, de Curtea de Apel Bucureşti şi este definitivă. Tender a mai stat aproape şase luni, în arest preventiv, în anul 2006, în acelaşi dosar.

Infracţiunile de care au fost găsiţi vinovaţi Ovidiu Tender şi Marian Iancu sunt înşelăciune şi spălare de bani. Tribunalul Bucureşti îi condamnase pe cei doi la închisoare în decembrie 2014. Decizia a fost, însă, contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care a dat acum o decizie definitivă. Aproape 27 de ani însumează pedeapsa hotărâtă de judecători, cu cea mai mare perioadă (14 ani) dictată pentru Marian Iancu.

Tender şi Iancu au fost acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, adică 140 de milioane de lei noi, sumă stabilită încă din 2003.

Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net