OZN, pictat pe pereții unei biserici din Sighișoara! Imaginea, realizată în secolul XVII

Ultima actualizare:
Pictura a fost realizată în secolul al VIII-lea
Pictura a fost realizată în secolul al VIII-lea

Turiștii care au visitat Cetatea Medievală Sighișoara, din Transilvania, au rămas șocați de un obiect ciudat, înfățișat într-o pictură bisericească veche de 400 de ani. Presa britanică susține că ar fi vorba de un OZN (Obiect Zburător Neidentificat). Pictura de pe pereții Bisericii Mănăstrii din secolul al XII-lea ar data din secolul al XVII-lea și a fost făcută după ce biserica a ars din temelie.

Biserica Mănăstirii, cel mai vechi monument din Cetatea Medievală a Sighișoarei, datează din secolul al XIII-lea și adăpostește un triptic. Pe unul dintre cele trei panouri pictate cu scene religioase, realizate în secolul al XVII-lea, apare un obiect ciudat. Unora li se pare că ar fi un OZN, dar Nicolae Teșculă, directorul Muzeului de Istorie din Sighișoara, crede că este doar reprezentarea Raiului în viziunea artistului acelor vremuri, scrie cotidianul britanic Mirror. Teșculă demontează teoria că pictura ar reprezenta, de fapt, primele semne ale unei civilizații extraterestre venite pe Pământ.


    Pictura a fost realizată în secolul al XVII-leaFoto: mirror.co.uk
Pictura a fost realizată în secolul al XVII-leaFoto: mirror.co.uk

„Biserica este evanghelică, iar imaginea are un rol secundar și este mai puțin reprezentativă. Într-adevăr, există o pictură cu o scenă religioasă în care apare un nor-probabil că este vorba despre ridicarea lui Ilie la Cer- care arată ca o calotă și poate duce la o reprezentare mult mai modernă, care să ne ducă cu gândul la un OZN. Este vorba doar de reprezentarea artistului de la acea vreme care a făcut ceva triptic. Posibil să fi fost un artist sighiroșean, deoarece Sighișoara a avut în secolul al XVIII-lea câteva atelierie de tâmpărie de artă, oameni care făceau atât altere pentru bisericile protestate, cât și mobilier orășenesc pictat.”, a spus directorul Muzeului de Istorie din Sighișoara, citat de Agerpres.

Teșculă a mai precizat că: „Sincer, eu am văzut demult tripticul, nu prea i-am dat importanță, dar cu ocazia vernisajului unei expoziții cineva de la Biserica Mănăstirii mi-a spus că acesta parcă e un OZN. Mulți spun că e un OZN, seamănă, e o viziune a unui artist. Sunt ca desenele lui Leonardo da Vinci, poți să le interpretezi'”

Biserica Mănăstirii este situată în inima Cetății Medievale din Sighișoara și ar ars de două ori. Este situată în vecinătatea Turnului cu ceas și a aparținut Mănăstirii Dominicane. Forma actuală a bisericii datează din anul 1677, potrivit site-ului welcometoromania.ro. Lăcașul, construit în stil gotic are trei nave de înălțimi egale.  Se estimează că a fost construită în urmă cu 700 de ani. Din acest motiv, pe pereții bisericii se găsesc picturi în stiluri variate

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net