Un tânăr în vârstă de 34 de ani se află în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, el fiind diagnosticat cu COVID-19 şi intubat. Bărbatul nu s-a vaccinat pentru că a citit că serurile anti-Covid fac rău şi nu a mers a timp la spital, convins că oxigenul distruge alveolele pulmonare.


Bărbatul în vârstă de 34 de ani a ajuns la spital cu afectare pulmonară, nevaccinat, uşor ponderal şi cu hipertensiune arterială. Duminică, medicii au luat decizia de a-l intuba în încercarea de a-i salva viaţa.

„Citise din tot felul de surse neverificate medical că oxigenul distruge alveolele, că vaccinarea cu ARN Mesager sau cu alte tipuri poate să producă degradări şi alte tipuri de boli şi luase decizia să nu se vaccineze”, a declarat luni după amiază, la Digi 24, medicul Cristian Oancea, de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara.

Tânărul a ajuns la spital în stare gravă, în ultimul moment

Medicul a menţionat că pacientul a ajuns la spital „în ultimul moment”, la presiunile familiei şi ale prietenilor. „Acum, colegii din Terapie Intensivă se chinuie să îi salveze viaţa”, a adăugat medicul.

Conform acestuia, în  Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara secţia de terapie intensivă destinată pacienţilor cu patologia COVID este plină, iar pacienţii nevaccinaţi ajung la unitatea medicală cu forme severe şi foarte severe ale bolii, în timp ce cei vaccinaţi au forme uşoare ale infecţiei.

Citește și:

Toate vaccinurile anti-COVID-19 ne feresc de formele grave ale bolii. Explicaţiile experţilor

 
 
Loading...