Moartea pacientului a survenit în data de 5 august la Centrul de recuperare neuropsihică din localitatea Călineşti, judeţul Prahova. El ar fi fost bătut în data de 1 august, după câte au descoperit procurorii.


Un bărbat cu probleme psihice a murit la Centrul de recuperare neuropsihică din localitatea Călineşti, din judeţul Prahova, după ce a fost bătut de către un asistent, notează Adevarul.ro. Parchetul de pe lângă TribunaluluI Prahova a deschis dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Potrivit unor surse din zona anchetei, pacientul mort a fost implicat pe 1 august într-o încăierare cu fratele său, şi el pacient în acelaşi centru. Un asistent medical a intervenit să-i despartă, iar ulterior l-a agresat pe cel care începuse scandalul. Se pare că agresiunea a fost una deosebit de violentă, legiştii şi procurorii urmând să stabilească toate circumstanţele abia după autopsie.

Citește pe www.adevarul.ro reacția autorităților în acest caz

Victima a acuzat stări de rău, motiv pentru care a fost chemat medicul centrului, care a decis să-l transfere pe pacient la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Aici medicii au constatat ca bărbatul avea coaste fisurate, i-au dat un tratament şi l-au trimis înapoi în centru, la Călineşti, unde a decedat în ziua de 5 august. Procurorii au deschis un dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte, însă încadrarea juridică s-ar putea schimba pe parcursul anchetei. La fel şi principalul suspect, având în vedere că nu este deocamdată clar cine i-a provocat rănile grave pacientului decedat: fratele său sau asistentul medical.
 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: