Pacient mort de COVID, ținut într-un TIR din spatele spitalului din Lugoj. Rudele spun că le-au fost ceruți și bani pentru ridicarea trupului

Ultima actualizare:

    Foto: ziardehunedoara
Foto: ziardehunedoara

Familia unui bolnav de coronavirus care a murit la Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei din Lugoj acuză personalul medical că a folosit pe post de morgă o remorcă de TIR.

Rudele bărbatului decedat au povestit, de asemenea, că atunci când au mers să ridice trupul acestuia, li s-au cerut bani, scrie Ziarul de Hunedoara. Acestea au fost înștiințate de personalul medical că decedatul a fost predat unei firme de pompe funebre cu care spitalul a încheiat un protocol.

Familia unui pacient decedat acuză spitalul din Lugoj

Conform acestui protocol, firma de pompe funebre a parcat în spatele spitalului o remorcă de TIR neînmatriculată, iar aceasta a fost folosită pe post de morgă pentru decesele COVID-19. Familia bărbatului susține însă că „morga” improvizată era înconjurată de gunoaie și că un reprezentant al firmei de pompe funebre i-a perceput suma de 1.200 de lei pentru că a ținut trupul rudei lor pentru 14 ore în remorcă. Familia defunctului a mai declarat că decedatul fusese pus în sac cu tot cu tuburile de la Terapie Intensivă, iar atunci când au cerut lămuriri în legătură cu acest lucru, angajatul de la pompe funebre le-a răspuns obraznic.

Răspunsul autorităților

Răspunsul DSP Timiș în acest caz este că remorca de TIR din spatele spitalului a fost amplasată și funcționează legal, conform normelor în vigoare în pandemie. Nu e specificat însă nimic de vreo taxă care ar trebui percepută rudelor pentru depozitarea decedaților Covid-19 în morga provizorie. De asemenea, nici fostul manager al spitalului, medicul Erwin Floroni, schimbat din funcție zilele trecute, e declarat că nu știe nimic de vreo taxă cerută familiilor celor decedați și ținuți în „morga” din TIR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net