Pacientă moartă după 16 ore de aşteptare pe holul Spitalului de Urgenţă Constanţa

Ultima actualizare:

    Fiul pacientei care a murit pe holul Spitalului de Urgență Constanța a făcut plângere la Poliție
Fiul pacientei care a murit pe holul Spitalului de Urgență Constanța a făcut plângere la Poliție

Malpraxis sau boală incurabilă? O femeie de 69 de ani a murit pe holul Spitalului Județean de Urgență Constanța după 16 ore de aşteptare pe holuri. Fiul ei spune că nici un doctor nu a venit să vadă ce are pacienta.

Disperat, fiul femeii povestește cum aceasta a început să se simtă sâmbătă 1 februarie în timp ce trebăluia prin casă. A acuzat dureri în piept și abdomen iar familia a sunat la 112 și a chemat salvarea. Pacienta și fiul ei au fost duși la Spitalul Județean de Urgență Constanța și din acel moment a început calvarul. Potrivit dezvăluirilor făcute de fiul femeii, aceasta a fost lăsată 12 ore pe un scaun în sala de aşteptare a instituției medicale. Deși durerile în piept și abdomen erau din ce în ce mai mari, doctorii nu au venit să vadă ce are. Pacienta a fost pusă să facă o electrocardiogramă şi a mai stat 4 ore pe un pat de spital, fără să primească nicio atenţie din parte personalului medical. După 16 ore constănțeanca s-a stins fără ca medicii să o bage în seamă sau să-I fie pus un diagnostic."Mi-a murit efectiv în braţe. Singura intervenţie a fost din partea unei asistente, care a palpat-o”, spune cu lacrimi în ochi fiul pacientei. El nu va putea uita mult timp cum s-a stins mama lui."S-a aplecat spre faţă, am întrebat-o ce are, nu mi-a răspuns, mi-a murit efectiv în braţe", adaugă fiul femeii.

Băiatul pacientei moarte a făcut plângere la Poliție

Fiul pacientei moarte pe holul Spitalului de Urgență Constanța este hotărât să nu permită mușamalizarea cazului. Bărbatul a depus o plângere la poliţie, iar în acest caz este deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. „Bărbatul a făcut luni, 3 februarie, o plângere în care acuză că pe 1 februarie mama lui de 70 de ani a murit după ce a stat de la ora 7.00 la ora 24.00 la urgenţe, fără să fie tratată de cadrele medicale”, spun reprezentanţii IPJ Constanţa, citaţi de Mediafax. La nivelul Spitalului Judeţean Constanţa a fost demarată o anchetă internă cu privire la acest caz.

”Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe Cod Verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea la Unitatea de Primiri Urgenţe. I s-au recoltat analize, a făcut o serie de investigaţii amănunţite (radiografie pulmonară şi computer tomograf) şi a fost evaluată de către medicii de gardă (urgenţă, boli interne şi cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe Codul Roşu dar, din păcate, eforturile medicilor de resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă”, spun reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa. Rudele femeii moarte spun că pacienta a fost dusă la investigaţii după 12 ore de aşteptare, iar rezultatele au arătat că avea lichid în cutia toracică, dar nici după analize nu a fost preluată de medici.

Citiți și

Spitalul Universitar, amendat pentru pacientul mort abandonat pe scara de evacuare

Lăsat să moară pe o bancă lângă spital

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net