Pacienți cu Covid-19 pleacă din spitale după decizia Curții Constituționale. ”Sunt inconștienți”

Ultima actualizare:

    Trei pacienți cu Covid-19 s-au externat deja la cerere din Spitalul ”Victor Babeș” din Capitalăfoto: Inquam Photos
Trei pacienți cu Covid-19 s-au externat deja la cerere din Spitalul ”Victor Babeș” din Capitalăfoto: Inquam Photos

Încep să se vadă efectele deciziei Curții Constituționale a României. Trei persoane infectate cu noul coronavirus au părăsit deja Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București, aceeași situație înregistrânduse și la Institutul ”Marius Nasta”.

Dr. Emilian Imbri, managerul spitalului ”Victor Babeș” a declarat că trei persoane infectate cu noul coronavirus au plecat din spital și că mai sunt persoane care doresc acest lucru, doctorul trăgând un semnal de alarmă asupra riscului reîntoarcerii în societate a acestor persoane infectate.Și Beatrice Mahler, managerul Institutlui ”Marius Nasta”, spune că a avut pacienți infectați care au plecat din spital.”Sunt oameni inconștienți. Fac un apel la rațiune și bun simț fiindcă oamenii aceștia nu își dau seama ce fac. Îî rog pe toți cei infectați să vină la spital fiindcă riscurile de contagiune sunt mari”, este apelul făcut de Emilian Imbri la Realitatea PLUS, citat de Hotnews.ro.Acesta mai spune că în acest moment nu mai sunt locuri libere în spital, afluxul de persoane cu Covid-19 fiind unul mare.

CCR a declarat neconstituțională măsura carantinării și izolării pacienților cu Covid-19

Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către prefecturi, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.Un alt efect al deciziei Curții Constituționale este că primii pacienți cu Covid-19 s-au externat la cerere din spital. În acest moment, în România sunt 59.000 de cetățeni în izolare la domiciliu, peste 700 în carantină și aproape 6.000 internați în spital. Autoritățile nu mai au nicio posibilitate de a-i opri, după publicarea motivării deciziei Curții Constituționale.

Citește și:

Ludovic Orban, despre coronavirus: ”Fără carantină, România era Italia la pătrat”

Ministrul Nelu Tătaru a afirmat, vineri seară, că Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei au creat un grup de lucru în vederea înaintării unui proiect de lege pentru „punerea în concordanţă” a cerinţelor Curţii Constituţionale privind carantinarea şi izolarea persoanelor cu Covid-19. De asemenea, Tătaru a mai spus că guvernul nu s-a așteptat ca numărul infectărilor să crească după relaxare, dar acum se aşteaptă la acest lucru.„Motivarea Curţii Constituţionale spune că ordinul de ministru nu are greutatea unui proiect de lege care ar trebui să definească carantina, boala transmisibilă, izolarea, internarea. Atunci s-a creat un grup de lucru de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei, care vor pune în concordanţă tocmai cerinţele Curţii Constituţionale. Motivarea era de lipsă de claritate şi predictibilitate sau previzibilitate. Medicina este un domeniu în care poţi prevedea într-o anumită măsură – noi obişnuim să spunem că nu există boli, există bolnavi. Particularitatea fiecărui caz, identitatea, comorbiditatea sunt cele care te fac să ai o predictibilitate redusă. Te adaptezi la simptomatologie, la stadiul bolii, la potenţialul critic al acestei boli şi acţionezi în consecinţă. Ne-am asumat şi vom reveni cu punerea în acord a unui proiect cu cele cerute de către Curtea Constituţională”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi 24.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net