Sute de pacienți vindecați de COVID la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara ar putea fi rechemați la un control după trei luni. Inițiativa aparține medicului Virgil Musta care spune că cei mai mulți au fost de acord să revină. Dacă se vor observa modificări, pacienții vor fi introduși într-un program de recuperare.


Coordonatorului secției COVID din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase de la Timișoara spune că este vorba despre un proiect propus de instituția unde lucrează și vrea ca, în colaborare cu Institutul de Cardiologie să elaboreze un studiu clinic.

Pacienții vindecați de COVID la Timișoara, rechemați la control după trei luni. Explicația medicului Virgil Musta

Medicul Musta a explicat la Digi24 cum se va putea pune în practică o astfel de inițiativă.

El a spus că sunt vizați pacienții care prezentau modificări pulmonare la internare sau insuficiență respiratorie în timpul internării.

"Vrem să îi rechemăm peste trei luni pentru a vedea dacă se mențin leziunile pulmonare și dacă da, vor fi introduși într-un program de recuperare pulmonară în spitalul nostru.

La COVID apar modificări care pot evolua ca boli cronice de plămâni și cardiace.

Vrem să evaluam asta și să recomandăm pacienților să beneficieze de recuperare pentru îmbunățirea stărilor clinice.

Sunt pacienți cu boli cronice care au făcut COVID și la care, în urma modificărilor în timpul infecției acute, a apărut avansarea fenomenelor bolii cronice pe care le-am analizat și vrem să vedem cum evoluează în timp.

Sunt convins că și la nivelul inimii pot apărea modificări.

Intenționăm să avem un proiect de colaborare cu Institutul de Cardiologie, și să dezvoltăm un studiu clinic împreună", a explicat Virgil Musta.

Medicul a spus că majoritatea pacienților au fost de acord și că atunci când proiectul va fi demarat, aceștia vor fi contactați.

Citește și:

Profesorul Virgil Musta: „Aparatele de aer condiționat ne pot îmbolnăvi de coronavirus”. Iată cum e posibil!

Explicația pentru numărul mare de pacienți vindecați de coronavirus la Timișoara

Loading...