Au existat până acum informații în presă cu privire la pacientul cu numărul 17, bolnav de coronavirus, care le-a ascuns autorităților că ar fi călătorit în afara României și care a mințit în legătură cu starea sa de sănătate, infectând în acest proces mai multe persoane.


Pacientul 17, de la Spitalul „Dimitrie Gerota”, a fost ofițer cu funcție mare în cadrul Ministerului de Interne. A fost șef al Poliției Capitalei și a reușit să infecteze mai multe persoane din jurul său. Acesta a ascuns faptul că a fost plecat din țară, iar când a început să se simtă rău s-a internat în clinica MAI, pe motiv că-l doare piciorul.

Ulterior, bărbatul a recunoscut că ar fi călătorit în Israel, timp de două zile, la Zidul Plângerii, după cum spun surse din cadrul Administrației Domeniului Public sector 4 (ADP).  Aceasta călătorie ar fi fost însă suficientă ca să contacteze virusul ucigaș provenit din China.

Se vehiculează că acesta ar fi intrat în contact cu circa 100 de persoane și s-a ales cu dosar penal pentru declarații în fals, după ce a susținut că nu a părăsit teritoriul României. 

Mesajul Ambasadei Israelului în România, în legătură cu pacientul 17

Totuși, Ambasada Israelului în România susține că nu există informații cu privire la șederea bărbatului pe teritoriul Israelului. Printr-un mesaj oficial publicat pe pagina personală de Facebook, oficialii Ambasadei au anunțat că pacientul ar fi cazat, de fapt, în Palestina. Acesta a luat doar avionul din Israel, atunci când a avut nevoie să se întoarcă în România. 

Cu privire la situația “pacientului 17” confirmat cu coronavirus și despre care s-a relatat că a fost infectat în timpul unei călătorii în Israel, Ambasada Statului Israel vă informează asupra faptului că, din datele deținute, reiese că acesta a călătorit în perioada 21-26 februarie, revenind în România la bordul cursei El Al - LY572. "Pacientul 17" a fost cazat la Hotel "Taybeh Golden" din orașul Ramallah și Hotel "Ambasador" din orașul Betleem (ambele în teritoriile palestiniene). Nu avem informații până la acest moment referitor la o posibilă ședere a lui in Israel.

Ambasada Israelului a făcut demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru a obține informații exacte (identificarea zborului de întoarcere, itinerariu, cazare) cu privire la călătoriile efectuate de ceilalți pasageri sosiți din Israel care au fost depistați cu coronavirus. Menționăm faptul că inițiativa noastră este menită să-i ajute pe pasagerii care doresc să afle dacă au făcut parte din același grup sau dacă au călătorit cu aceeași cursă aeriană cu pacientul infectat și să ia de urgență măsurile care se impun. Când vom primi informațiile oficiale, vă vom informa”, a fost mesajul Ambasadei Israelului în România, în legătură cu cel ce a fost numit „pacientul numărul 17”. 

 
 
Loading...