În Pădurea Băneasa vor zburda tigri şi zebre

Ultima actualizare:

    Grădina Zoologică are 1.839 de animale grupate în 211 de specii
Grădina Zoologică are 1.839 de animale grupate în 211 de specii

Urşi, lei şi tigri care apar de după copaci, cămile şi elefanţi care se strigă prin pădure. Turişti care privesc de pe terasa unui restaurant sau de la balconul hotel vietăţile sălbatice. Sunt câteva dintre atracţiile din Bio Parcul care va lua naştere prin extinderea Grădinii Zoologice Băneasa.

"Proiectul este o urgenţă, deoarece actuala grădină zoologică are doar 5,7 ha, din care două sunt revendicate şi am putea să rămânem fără ele. Primăria Capitalei a fost de acord ca în cele 57 ha de pădure pe care le deţine vizavi să se creeze ceva unic în Europa: un Bio Parc", explică Anca Oprea, directoarea Zoo Băneasa.

simeon stalpnicul png

Ce va conţine Bio Parcul Băneasa care va fi împărţit pe ecosisteme reprezentând flora şi fauna din principalele zone geografice ale lumii: 500 de specii, 7.000 de exemplare, un centru de cercetare, unităţi de cazare pentru vizitatori, restaurante, spaţii de agrement, chiar şi cea mai mare tiroliană din România. Va fi amenajată chiar şi o deltă cu ecosistemul propriu. Astăzi, Grădina Zoologică are 1.839 de animale, grupate în 211 de specii.

simeon stalpnicul png

"Proiectul parcului va arăta ce putem aduce şi ce nu şi va fi realizat de specialiştii de la Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor până la sfârşitul anului, după care se va organiza o licitaţie internaţională pentru realizarea proiectului", a explicat Anca Oprea. Proiectul va începe în 2014, va costa 104 milioane de euro şi va fi realizat în opt ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net