Pădurea stranie Hoia Baciu, în Top 5 cele mai bântuite păduri din lume

Ultima actualizare:

    Pădurarul a fost atacat cel mai probabil de hoţii de lemneFoto: arhivă personală
Pădurarul a fost atacat cel mai probabil de hoţii de lemneFoto: arhivă personală

Pădurea Hoia Baciu este considerată una dintre cele mai înfricoșătoare din lume. Se află la marginea orașului Cluj – Napoca și este întinsă pe circa 300 ha. În mod ciudat, arborii cresc curbați, iar în mijlocul pădurii este ”Poiana Rotundă” unde crește doar iarbă.

Mii de turiști străini, inclusiv mulți din cei care vin la Festivalul Untold, au vizitat Pădurea Hoia Baciu, după ce a fost inclusă în Top 5 cele mai bântuite păduri din lume, alături de pădurea Wychwood (Anglia), Insula Păpuşilor (Mexic), Pădurea Neagră (Germania) şi Pădurea Aokigahara (Japonia).

Pădurea situată în apropierea Clujului a fost inclusă de prestigioasa televiziune BBC în topul celor mai bântuite păduri din lume.

De ce Pădurea Hoia Baciu este numită pădurea bântuită

Zeci de legende, mituri și povești s-au spus despre această pădure misterioasă. ”Pădurea Hoia Baciu din Transilvania a atras o atenţie nedorită de peste o jumătate de secol. Localnicii oraşelor din apropiere susţin că pădurea –care are o poiană circulară în centru– este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată”, notau jurnaliştii de la BBC, în 2013.

În mijlocul pădurii este ”Poiana Rotundă” crește doar iarbă
În mijlocul pădurii este ”Poiana Rotundă” crește doar iarbă

Locul este considerat ca unul straniu, unde se petrec fenomene paranormale, vin OZN-uri, apariții de fantome și înfățișarea ciudată a pădurii. Chiar și aspectul copacilor este straniu: cresc curbați, în forme nemaiîntâlnite.

Această pădure este numită de către vizitatori și de localnicii din împrejurimi „Triunghiul Bermudelor din România”.

De ce se numește Pădurea Hoia Baciu

Numele Hoia Baciu vine după ce un păstor a povestit despre faptul că i-a dispărut turma de 200 de oi la puțin timp după ce a intrat în pădure.

Locul straniu a intrat în atenția presei internaționale atunci când Emil Barnea un fost tehnician militar a fotografiat un așa zis OZN. Conform spuselor omului din anul 1968, presupusul obiect ce nu putea fi identificat plutea chiar peste Poiana Rotundă. Comuniștii l-au scos din funcție și l-au acuzat de nebunie și sabotaj, scrie adevarul.ro.

Există și alte activități paranormale, dar care de această dată sunt concentrate într-o singură parte a pădurii unde toată vegetația a murit. În jurul anilor 60 un biolog pe nume Alexandru Sift, a surprins și el ceea ce credea a fi un OZN. Din acel moment zvonurile despre fenomenele stranii din pădure s-au înmulțit ajungând astfel un principal interes pentru publicul larg.

Cei care s-au încumetat să intre în pădurea bântuită au povestit că în zonele întunecate apar diverse fascicule de lumină.

Mai mulți oameni de știință nu au putut aduce dovezi pentru a explica într-un mod sau altul fenomenele diverse. Interesantă este și forma ciudată a copacilor din pădure, despre care oamenii locului susțin că sufletele celor ce și-au pierdut viața în pădure s-au preschimbat în copaci.

Citește și

Cândva, o destinație de lux pentru turiști, azi, un loc bântuit și înfricoșător

Cel mai înfricoșător parc de distracții din lume. Pare un loc bântuit

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net