Panică la secția de Neonatologie a Spitalului din Pitești. O asistentă, contact al medicului Sârboiu, confirmată cu Covid-19

Ultima actualizare:

    Bebelușii ar putea fi în pericol să fie infectați cu Covid-19FOTO: adevarul.ro
Bebelușii ar putea fi în pericol să fie infectați cu Covid-19FOTO: adevarul.ro

Au fost momente de panică la secția de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Pitești. O asistentă a fost confirmată cu noul coronavirus, ea fiind unul dintre contacții medicului Felix Sârboiu, medicul acuzat că a venit la serviciu deşi avea simptome COVID-19. Mămicile se tem acum pentru sănătatea copiilor lor.

Vestea a pus pe jar întreaga secţie, dar şi Maternitatea spitalului. Conform anchetei epidemiologice, asistenta este unul dintre contacţii indirecţi ai şefului Compartimentului Chirurgie Vasculară, dr. Felix Sârboiu, doctorul în jurul căruia se învârte scandalul care a generat un dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cel mai probabil, infectarea s-a făcut în vestiarul comun cu cel al asistentelor de la Chirurgie Vasculară, scrie adevarul.ro.

Femeia a fost confirmată poztiv în urmă cu două zile, iar vestea a panicat întreg personalul secţiei de Neonatologie, deşi s-a autoizolat încă de la confirmarea infectării medicului (15 aprilie).

Marți, asistentele, infirmierele  şi medicii de aici au fost testaţi Real Time PCR împreună cu o altă serie de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

„Este vorba despre 60 de persoane - personal medical din Neonatologie, Maternitate şi Chirurgie. Este vorba de teste COVID cu recoltare de exudat faringian. Rezultatele ar trebui să vină mâine sau poimâine", a declarat, pentru "Adevărul", colonelul medic Alexandru Guiţă, directorul DSP Argeş.

Nou-născuţii de la Neonatologie nu vor fi testaţi COVID-19

Deşi mamele de la Maternitatea care funcţionează câteva etaje mai jos aşteaptă ca unitatea să-i testeze inclusiv pe bebeluşi, nou-născuţii aflaţi acum în secţia Neonatologie nu vor fi supuşi acestei proceduri. 

"Nou-născuţii care sunt la Neonatologie acum nu au intrat în contact cu asistenta care s-a pozitivat”, a precizat, pentru "Adevărul", colonelul medic Alexandru Guiţă.

Pe lângă testele în sistem Real Time PCR, unele cadre medicale ale secţiei au efectuat şi teste rapide (cu o precizie mai mică), iar potrivit unor surse neoficiale, în trei cazuri ar exista motive de îngrijorare.

Spitalul Județean din Pitești a ajuns un alt focar de infecție cu noul coronavirus după ce un medic cu simptomele bolii a venit la serviciu, nu s-a proteja și a refuzat să se testeze. Zeci de cadre medicale au fost confirmate până acum cu Covid-19, în această unitate spitalicească.

Citește și: 

27 de oameni infectați de chirurgul de la Pitești, care a refuzat testarea COVID-19

Un chirurg bolnav a refuzat testarea şi a luat contact cu sute de persoane. „Nu a făcut testul de coronavirus că e încăpăţânat“

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net