Litoralul românesc focar de Covid. Potrivit informațiilor furnizate de specialiștii din Direcțiile de Sănătate Publică din Moldova și centralizate la Ministerul Sănătății, majoritatea pacienților internați cu diagnostic de coronavirus în ultimele două săptămâni au fost pe litoral.


Potrivit stirideiași.ro,15 persoane la fiecare 25 de depistaţi pozitiv la testele Covid-19 au fost anterior în concediu la mare ori, în puţine cazuri, în staţiuni montane aglomerate. O altă observaţie a autorităţilor medicale: cei mai mulţi infectaţi sunt din rândul celor ce au fost în concediu în ţară, nu în străinătate. Cum familii întregi întoarse din concediu sunt internate în spital, depistate cu boala care a dat peste cap întreaga lume, medicii cred că, cel mai uşor, virusul a fost luat din localuri, unde igienizarea lasă adesea de dorit în condiţii de aglomeraţie. Perioada concediilor în zone aglomerate pare a fi, aşadar, cauza principală a creşterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, atât la nivelul judeţului Iaşi, cât şi la nivel naţional. Potrivit unor surse oficiale din cadrul CJSU Iaşi, peste jumătate, 60%, dintre cei declaraţi pozitiv zilnic s-au întors fie de pe litoral, fie din zonele montane aglomerate.

spitalul-boli-infectioase-iasi.jpg

Cel mai mare spital de boli infecțioase din Moldova nu mai face față cazurilor de Covid
Majoritatea pacienților bolnavi de coronavirus care se prezintă la Spitalul de boli infecțioase din Iași sunt veniți de pe litoral

Avertisment de la managerul celui mai mare spital din Moldova

 

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva”, dr. Carmen Dorobăţ, a explicat din nou că cetăţenii trebuie să evite pe cât posibil aglomerările urbane iar masca trebuie să fie obligatorie, la fel şi dezinfectatul mâinilor, ori de câte ori este posibil. “Fiecare dintre noi trebuie să înţelegem că facem acest lucru pentru a ne proteja pe noi şi pe cei dragi nouă. Ştim că e vară, că vrem să mergem în concedii, dar trebuie să purtăm mască, să respectăm regulile de igienă. Spitalele sunt aglemerate în această perioadă, iar cadrele medicale au şi ele nevoie de odihnă, după atâtea luni”, a spus potrivit ziaruldeiași.ro, dr. Carmen Dorobăţ. Aceasta a precizat că sunt pasagere cazurile de infectare cu SARS COV 2 în rândul celor care pleacă în străinătate, în schimb sunt numeroase ale celor care preferă să rămână în ţară să-şi facă vacanţa.

 

Citiți și

 

Coronavirus Tel Verde. Cum poți obține informații despre Covid-19

 

UPDATE. Harta spitalelor cu cadre medicale infectate. Peste 350 de medici și asistenți, contaminați de coronavirus

 
 
Loading...
Citeste tot despre: