După ce în 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a venit în România, într-o vizită de-a dreptul istorică, de această dată, și Papa Francisc pare tot mai aproape de o nouă călătorie a unui Suveran Pontif către țara noastră.


Cei de la Digi 24 au realizat un interviu cu Monseniorul Miguel Maury Buendia, Nunţiului Apostolic în România, care a dezvăluit că Papa a acceptat invitația președintelui Klaus Iohannis, înaintată încă de anul trecut, de a ne vizita țara.

Monseniorul Buendia a declarat: "În urmă cu mai puţin de o lună, am vorbit cu Papa. Știind că a fost invitat, l-am întrebat despre o posibilă vizită aici. Mi-a spus: Aş vrea să vin. Sper ca lucrurile să decurgă bine, iar vizita mea să ajute la unitatea tuturor românilor. Eu, ca ambasador al Papei, voi face tot posibilul şi voi lucra cu autorităţile, cu Biserica Ortodoxă, cu Biserica Catolică, pentru ca aceasta vizită să aibă loc."

Dacă totul se va concretiza, aceasta va fi a doua vizită a unui cap al Bisericii Catolice pe pământ românesc, după cea a Papei Ioan Paul al II-lea, din 1999.

Vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România, supranumită de el "grădina Maicii Domnului"

papa_constantinescu.jpg

papa emil constantinescu
Papa Ioan Paul al II-lea a fost primit la Palatul Prezidențial de Emil Constantinescu
Foto: papainromania.ro

 

Fostul suveran pontif, Ioan Paul al II-lea, a fost prezent în România, în anul 1999, în perioada 7-9 Mai, la invitaţia preşedintelui României de atunci, Emil Constantinescu. Călătoria istorică a început cum nu se poate mai bine, căci Papa s-a adresat poporului în limba română, cucerind astfel inimile celor din public: "Expresia gratitudinii mele se îndreaptă apoi spre dumneavoastră, domnule președinte, pentru invitația repetată și pentru cuvintele pline de amabilitate cu care mi-ați manifestat sentimentele colaboratorilor și ale întregului popor român."

Papa a sărutat pământul românesc pe care l-a numit "grădina Maicii Domnului". La Liturghia Pontificală celebrată în Catedrala Sfântul Iosif din București l-a îmbrățișat pe cardinalul Alexandru Todea, aflat în scaunul cu rotile.

În 9 mai, Papa și Patriarhul Teoctist s-au rugat împreună pentru prima dată, în Parcul Izvor din Capitală.

Papa Ioan Paul al II-lea a murit în data de 2 aprilie 2005, ca urmare a unei septicemii și al unui colaps cardiopulmonar ireversibil, agravat de boala Parkinson de care suferea. Avea aproape 85 de ani. Când se afla în agonie, i-a dictat secretarului său, Stanisław Dziwisz, o scrisoare în care spunea: „Sunt fericit, fiți și voi la fel. Nu vreau lacrimi. Să ne rugăm împreună cu satisfacție. Fericit mă încredințez Fecioarei”. 

 • papa ioan paul al II-lea
  Papa Ioan Paul al II-lea a fost primit cu pâine și sare pe Aeroportul Otopeni
  Foto: papainromania.ro
 • papa ioan paul al II-lea patriarhul teoctist
  Papa Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit în România cu Patriarhul Teoctist
  Foto: papainromania.ro
 • papa ioan paul al II-lea patriarhul teoctist
  Papa Ioan Paul al II-lea și Patriarhul Teoctist s-au rugat pentru poporul român
  Foto: papainromania.ro
 • papa ioan paul al II-lea radu vasile
  Papa și Radu Vasile, premierul României la acea vreme, s-au întâlnit la Palatul Prezidențial
  Foto: papainromania.ro
 • papa emil constantinescu
  Președintele Emil Constantinescu l-a invitat pe Papa Ioan Paul al II-lea în 1999, în România
  Foto: papainromania.ro
1/5
 
 
Loading...