Parada de 1 Decembrie. Militarul-erou Ionuț Butoi va defila în scaun cu rotile

Ultima actualizare:

    Plutonierul major Ionuţ Butoi, de 40 de ani, va purta drapelul Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi, la parada națională de 1 DecembrieFOTO: invictus romania
Plutonierul major Ionuţ Butoi, de 40 de ani, va purta drapelul Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi, la parada națională de 1 DecembrieFOTO: invictus romania

Militarul-erou Ionuț Butoi va defila sâmbătă, la Parada militară națională de 1 Decembrie în scaun cu rotile. El va purta drapelul Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi. Militarul-erou are două medalii de aur la Jocurile Invictus.

Respect! La parada de Ziua Națională a României, de 1 Decembrie, vor veni să defileze și militarii-eroi, răniți în războaiele altora. Au fost militari de elită, neînfricați, dar au fost răniţi în războaiele din Irak și Afganistan. Au stat în comă, dar s-au trezit la viață, însă cu răni pentru toată viața. Au un suflet mare și au fost ajutați de familii să rămână cu fruntea sus. Au participat de două ori la Jocurile Invictus și s-au întors cu o mulțime de medalii. Îi veți vedea la parada națională cât de mândri sunt.

Plutonierul major Ionuţ Butoi, de 40 de ani, va purta drapelul Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi, la parada națională de 1 Decembrie. Reporterii Click! l-au întâlnit acum doi ani, când se antrena pe stadion pentru Jocurile Invictus, de la Toronto, prima participare a militarilor români răniți în război. Învăţa să tragă cu arcul şi să ridice greutăţi, dar a încercat şi înotul de performanţă şi tenisul de masă.

“În 31 august 2008, eram pe maşina de luptă în Afganistan când un proiectil de 80 kg a explodat şi a spulberat vehiculul. M-am ales cu coloana vertebrală fracturată. Sunt paralizat de la brâu în jos. Am fost tratat în Germania. Acum sunt dactilograf la o unitate militară. Am fost încurajat să particip la Jocurile Invictus. La început a fost greu, dar treptat-treptat mi-am dat seama că pot face multe lucruri. Copiii mei, Valentin - 8 ani şi Mihaela - 12 ani, sunt mândri de mine. Sper să vin acasă măcar cu o medalie”, ne-a spus acum doi ani Ionuţ Butoi, care se deplasează într-un scaun cu rotile. Într-adevăr, s-a întors cu medalii și a primit o mulțime de felicitări. Iată că acum, militarul-erou Ionuț Butoi mai are un motiv de mândrie: va purta drapelul Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi, care defilează în premieră de 1 Decembrie.

Asociația este condusă de comandat de col (r) Dan Cosma, prim-vicepreședintele asociației, veteran al teatrului de operații Irak. Asociația are peste 13.000 de membri, veterani care au luptat pentru țară în teatrele de operații din Balcanii de Vest, Irak și Afganistan. Președintele de onoare al asociației este Florinel Enache, rănit în Afganistan.

Cel mai important obiectiv al asociației este construirea primului centru de recuperare și refacere pentru veteranii teatrelor de operații. Respect!

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net