Parc pentru copii, construit în bătaie de joc lângă șosea!

Ultima actualizare:

    Locul de joacă se află fix într-o curbă, pe DJ 102Fotografii: Andreea Dancu
Locul de joacă se află fix într-o curbă, pe DJ 102Fotografii: Andreea Dancu

Cum faci un parc inutil, care să fie ocolit de copii? Foarte simplu: îl amenajezi fix lângă o șosea extrem de tranzitată de mașini și lași ca locul să se umple și de gunoaie. Un astfel de spațiu există în orașul Slănic Prahova.

Pe strada Câmpia Libertății, la intersecția cu drumul care duce spre comuna Drajna, se află un loc de joacă pentru cei mici.

Tobogan, balansoar, leagăne și două bănci așteaptă să fie cățărate de copii. Nici un părinte nu-și lasă însă odrasla să se distreze aici, dintr-un motiv simplu. Locul a fost amenajat chiar la marginea Drumului Județean 102, într-o curbă.


    Mașinile trec încontinuu pe acest drum
Mașinile trec încontinuu pe acest drum

Mașinile trec cu viteză, iar până la o nenorocire n-ar mai fi decât un pas. Vreun micuț ar putea ieși în stradă sau vreun șofer neatent ar putea pierde controlul volanului.


    Parcul se află la intersecția dintre comuna Drajna și Ploiești
Parcul se află la intersecția dintre comuna Drajna și Ploiești

Iar dacă parcul tot este gol, localncii l-au transformat într-o groapă de gunoi.

”Pe acolo trece albia râului și se tot aruncă resturi menajere. Oricum, părculețul va fi desființat și va rămâne doar stație de microbuz. Nu are ce să caute acolo. Fostul edil l-a amenajat acum patru ani ca să le ia ochii oamenilor. Vom face unul mare, modern în centrul orașului, cu fonduri europene. Acum suntem la stadiul de proiect”, ne-a asigurat Remus Moraru, care este edilul orașului Slănic Prahova de un an.

Nici oamenii nu văd cu ochi buni ”minunea” de la șosea.


    Locul de joacă este plin de gunoaie
Locul de joacă este plin de gunoaie

”Nimeni nu ne-a cerut părerea. Fiecare primar face ce-l taie capul. Toți sunt niște hoți”, a concluzionat un localnic, întrebat de reporterul Click! ce părere are despre locul de joacă de lângă șosea.

[[{"fid":"2500839","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"parc","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Localnicul din imagine este de părere că toți primarii care au condus orașul au fost hoți","field_subtitle[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"alt":"parc","title":"Localnicul din imagine este de părere că toți primarii care au condus orașul au fost hoți","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net