Parcări subterane transformate în apartamente la Cluj-Napoca

Ultima actualizare:

    Aşa arată locuinţele amenajate la subsolul blocurilor
Aşa arată locuinţele amenajate la subsolul blocurilor

Un dezvoltator din Cluj-Napoca a găsit modalitatea de a-şi rotunji veniturile în cea mai scumpă piaţă imobiliară din România: a transformat 56 de parcări subterane, care ar fi urmat să deservească două blocuri, în locuinţe „de lux”!

Cazul a ajuns cunoscut în momentul în care unui clujean i-a atras atenţia numărul mare de maşini parcate pe marginea drumului, într-o zonă unde sunt doar două blocuri de locuinţe.„Autoturismele sunt ale celor care locuiesc în complexul de două blocuri de pe strada Calea Someşeni nr. 8. Blocurile au fost finalizate în 2016, au regim de înălţime Subsol+Parter+4 Etaje, cu 103 unităţi locative. La subsol ar fi trebuit sa fie 56 de parcări, dar au fost transformate în apartamente, au geamuri normale, coşuri de evacuare pentru centrală termică şi terasă. Cu toate că sunt camuflate cu un şir de tuia, totuşi se văd”, a scris Sorin pe grupul „Clujul civic” de pe Facebook.

„Rezultatul «artificiului»: 56 de maşini care ar fi trebuit sa aibă parcări la subsolul blocului sunt lăsate aiurea pe marginea drumului, pe trotuarele caselor din zonă, pe proprietăţi private şi pe spaţiile verzi”, a concluzionat clujeanul. Dezvoltatorul imobiliar Florin Larionesi a fost amendat cu 50.000 de lei şi acţionat în judecată, acum patru ani, de Primăria Cluj-Napoca, scrie adevarul.ro.

Judecătoria Cluj a decis, în martie 2019, că dezvoltatorul trebuie să desfiinţeze lucrările prin care a transformat parcările în locuinţe. Pârâtul a făcut apel însă, şi Tribunalul Cluj a dat dreptate Primăriei. Dezvoltatorul era obligat ca, în termen de 45 de zile, să desfiinţeze amenajările ilegale, altfel Primăria putea să desfiinţeze lucrările pe cheltuiala lui. Problema e că, până la decizia instanţelor de judecată în 2021, apartamentele de la subsol au fost deja vândute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net