Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, arată un comunicat de presă.


„Cauza a fost înregistrată iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, au transmis reprezentanţii PÎCCJ. 

În primă fază, procurorul de caz Cătălin Dediu, de la Parchetul pe lângă Tribunalul Neamţ a precizat că  directorul spitalului judeţean Piatra Neamţ este în afara judeţului, în Suceava. Referitor la cauza incendiului, procurorul de caz a spus că este în curs de stabilire.

„E în curs de stabilire fiind un efect atât de grav vrem să cercetăm cât se poate de bine ce a generat incendiul. A avut loc o evoluţie foarte, foarte rapidă a incendiului. Vom stabili cât se poate de repede o cauză”, a afirmat Cătălin Dediu pentru TV Neamţ. Întrebat dacă este posibil ca incendiul să fi pornit de la supraîncălzirea sistemului electric, Dediu a replicat: „Nu excludem varianta. Vom lua mai multe variante în calcul”. La rândul său, prefectul de la Neamţ George Lazăr a spus că nu poate oferi detalii despre persoanele vinovate, „dar fiind vorba despre o tragedie la Spitalul Judeţean se va dori o anchetă cât mai amănunţită”.

Citește și:

Incendiu puternic la secția ATI din Piatra Neamț. Au decedat 10 pacienți cu COVID-19

Primele imagini de Spitalul de la Piatra Neamț, după izbucnirea incendiului puternic din secția ATI

10 morți în urma incendiului

Zece persoane au decedat în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă seară la secţia de Terapie Intensivă din incinta Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară. Alţi opt pacienţi care erau în salonul alăturat şi au fost salvaţi vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean Neamţ. A fost rănit şi medicul de gardă, urmând să fie şi el transferat.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că cei de la ISU „spun că ar fi un scurtcircuit”, chestionat despre cauza incendiului. 

 
 
Loading...