Rudele băiatului care ar fi violat-o pe minora plină de sânge din Galați: «Dacă ne-o dau, noi facem logodna»

Ultima actualizare:

    Fata de doar 14 ani s-a confruntat cu o hemoragie Foto: Captură Video
Fata de doar 14 ani s-a confruntat cu o hemoragie Foto: Captură Video

O scenă desprinsă parcă din filmele de groază a fost surprinsă recent de către o trecătoare, pe Bulevardul George Coşbuc din Galaţi. O fată minoră, despre care s-a aflat ulterior că are 14 ani, mergea pe stradă plină de sânge pe abdomen şi pe picioare. S-a speculat inițial că acesta fusese violată, însă familia băiatului spune că nici vorbă de așa ceva. Iată declarațiile!

Femeia care a filmat scenele a oprit o maşină de poliţie care trecea în zonă şi a semnalat că o fată are nevoie de ajutor, însă oamenii legii s-au dovedit a fi nepăsători. Pe lângă reacția revoltătoare a autorităților, destul de șocante au fost și declarațiile familiei băiatului implicat în caz, despre care se spunea inițial că ar fi violat-o pe fată, cauzându-i acesteia hemoragia.

Rudele băiatului, la rândul lui în vârstă de doar 14 ani, susțin că la mijloc nu ar fi nicicum vorba despre un viol, ci acesta și fata respectivă ar fi făcut sex consensual. Mai mult decât atât, aceștia spun că vor să îi logodească pe cei doi minori.

Familia băiatului spune că nu a fost vorba de viol

Rudele băiatului susţin vehement că nici nu se poate pune problema că la mijloc ar fi un viol, având în vedere că în locuința unde s-au întâlnit cei doi adolescenţi mai erau prezenţi o verişoară a băiatului şi o altă rudă a acestuia, așa cum au stabilit procurorii ulterior. 

„A venit poliţia, am fost cu copilul la Parchet. Credeţi că dacă eram acasă se întâmpla aşa ceva? Băiatul vorbeşte cu ea de trei-patru luni. O iubeşte, s-a dus şi acum la ea la spital. Noi nu am ştiut. S-au culcat. El are 14 ani, copila la fel. Vă daţi seama, s-a întâmplat un caz nefericit. Ei se iubesc. Dacă familia fetei vrea, vă daţi seama că luăm fata, dacă ei vor să fie împreună. Acum ea e în plasament.

Dacă ne-o dau de acolo şi vor şi ai ei, noi facem logodna. Nu ştiu de ce a plecat plină de sânge, ce am auzit şi noi că ar fi avut menstruaţie şi s-a mai şi culcat copilul cu ea.

Medicul legist a contestat, nu a fost viol, a fost de comun acord. Au sărit gardul şi s-a dus la o casă a unui copil al meu care nu era acasă. Eu m-am însurat la 14 ani, asta-i legea ţigănească. Am vorbit şi cu bunica, vor vorbi şi cu părinţii, mama e şi ea închisă şi ei ar vrea să rămână copiii împreună”, a spus bunicul băiatului de 14 ani, citat de monitoruldegalaţi.ro.

Procurorii au susținut, de asemenea, că nu a fost vorba de viol

Minorul este cercetat deocamdată în libertate deoarece în acest caz este deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor.

De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au susținut, de asemenea, că nu a fost vorba despre viol. 

Potrivit acestora, nu a fost vorba despre un viol, iar băiatul de 14 ani, cu care a întreţinut relaţii sexuale, nu va fi pedepsit pentru că diferenţa de vârstă dintre autor şi persoana cu care s-a întreţinut actul sexual nu este mai mare de trei ani.

„Pe baza unei relaţii de prietenie care este de aproximativ două luni, cei trei s-au deplasat la un imobil care aparţine familiei acestuia, unde într-o cameră au întreţinut un raport sexual normal.

Din probe a reieşit că într-o cameră alăturată se aflau atât verişoara victimei, cât şi o rudă a băiatului. În urma audierii nu au reieşit până la acest moment probe care să ducă la suspiciunea rezonabilă că actul sexual a avut loc prin constrângere, prin punerea în imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa”, a precizat Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Traian Laurenţiu Iancu, citat de Agerpres. El a mai precizat că cercetările în acest caz vor continua.

„După ce vom primi raportul medico-legal, procurorii vor dispune şi efectuarea unei expertize psihiatrice pentru ambii minori pentru a se stabili gradul de dezvoltare psiho-emoţională şi dacă persoanele respective aveau discernământul păstrat la acel moment. În acest moment, nu este vorba despre un viol”, a mai spus acesta. 

Fata rămâne internată în continuare la Spitalul de Urgenţă din Galaţi

„Minora este stabilă hemodinamic şi respirator, dar va rămâne în continuare sub monitorizare, supraveghere. Pot să vă spun că este în permanenţă cu dânsa un asistent social şi că a fost vizitată de bunica sa maternă", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, Ionuţ Băneşanu, potrivit Digi 24. 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net