Părinții care și-au pierdut fiul în Colectiv, mărturii despre minunea din viața lor

Ultima actualizare:

    Părinții lui Andrei Bucă au găsit din nou un motiv să zâmbească, după ce li s-a născut o fetițăFoto: Obiectiv Vocea Brăilei
Părinții lui Andrei Bucă au găsit din nou un motiv să zâmbească, după ce li s-a născut o fetițăFoto: Obiectiv Vocea Brăilei

Familia Bucă a devenit cunoscută în întreaga țară după ce Andrei, un tânăr de doar 29 de ani, și-a pierdut viața în tragedia din clubul Colectiv, alături de alți 63 de tineri. Dorin și Marcela Bucă, părinții tânărului, au fost binecuvântați la doar un an de la moartea lui Andrei, cu o fetiță.

A fost un caz fascinant chiar și pentru medici după ce Marcela, la 52 de ani, a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă, pe care ea și soțul său, Dorin, au botezat-o Andreea, în memoria fratelui său care a murit în incendiul din Colectiv.

La aproape doi ani de la cumplitul incident, părinții lui Andrei au acceptat să-și deschidă sufletul îndurerat și să vorbească în cadrul unui interviu despre raza de speranță care s-a ivit în viața lor. Dorin Bucă a vorbit echipei emisiunii „Asta-i România”, de la Kanal D, despre suferința greu de descris în cuvinte pe care încă o resimte după ce și-a pierdut băiatul, dar și despre bucuria ivită odată cu nașterea micuței.


    Dorin Bucă și-a recăpătat speranța după ce s-a născut AndreeaFoto: captură foto/Kanal D
Dorin Bucă și-a recăpătat speranța după ce s-a născut AndreeaFoto: captură foto/Kanal D

„După pierderea lui Andrei, m-a mângâiat venirea fetiței. Nici nu știu să vă explic cât de fericit sunt. Golul a fost atât de mare, încât am căutat cu disperare să-l umplem și era singurul lucru care putea să umple o parte din acel gol, nu se va umple niciodată golul lăsat de Andrei, dar o parte din el se va umple cu Andreea și cu bucuria pe care ne-o oferă ea.”

Tatăl lui Andrei a povestit îndurerat cum pierderea fiului său l-a făcut să-și piardă pentru o perioadă credința în Dumnezeu și a simțit cum viața sa nu mai avea niciun sens: „Nu am mai crezut în versul «Fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia». Și uite că mi-a venit fetița și am început să cred din nou. A fost ca o lecție pe care am primit-o. Nu mi s-a părut corect, nu pentru că am făcut eu în viață ceva mai mult decât altcineva, ci pur și cimplu, copiii ăia au fost nevinovați. eu am înțeles că nu a fost chiar o mână curată acolo.”


    Dorin și Marcela Bucă vor păstra mereu vie amintirea băiatului lor, care a murit în ColectivFoto: captură foto/Kanal D
Dorin și Marcela Bucă vor păstra mereu vie amintirea băiatului lor, care a murit în ColectivFoto: captură foto/Kanal D

În mod surprinzător, chiar amintirea lui Andrei a fost cea care i-a făcut pe Dorin și pe Marcela să lupte pentru a readuce o parte din bucuria de odinioară în familia lor: „Andrei a înțeles întotdeauna cât de frumoasă este viața și că trebuie să te bați întotdeauna pentru ea. Cred că și asta ne-a făcut pe mine și pe soție să ne mai dorim un copil. În egoismul nostru, ne-am mai dorit un Andrei. Când o iau pe Andreea în brațe, trăiesc momente excepțional de frumoase.”

„Este o bucurie foarte mare, sufletul greu, dar în același timp, sunt bucuroasă”, a mărturisit, cu ochii în lacrimi, mama lui Andrei, pentru emisiunea „Asta-i România”.

Părinții băiatului care și-a pierdut viața în Colectiv păstrează atât de vie amintirea copilului lor, încât nici nu s-au atins de lucrurile acestuia, toate fiind exact așa cum le-a lăsat Andrei, înainte de a muri, ca și cum ar aștepta ca acesta să se întoarcă acasă. Deși îndurerați, părinții tânărului nu vor nimic de la statul român, ci doar să se facă dreptate:

„Este impoprtant să se spună adevărul, să se lupte pentru acest adevăr. Oamenii nu trebuie să uite că acești tineri s-au dus din dragoste pentru frumos. Concertul era ca un strigăt de nemulțumire al tinerilor. Eu clipă de clipă mă gândesc la Andrei, eu vorbesc despre el ca și cum ar fi de față. Pentru mine, Andrei a fost persoana care m-a impresionat cel mai mult în viață, mai multe decât părinții, decât frații.”

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net