Intrarea mai multor localități în scenariul roșu presupune cheltuieli suplimentare pentru părinții care vor să-și ducă copiii peste 6 ani la bazinul de înot sau la o petrecere organizată la un loc de joacă.


Potrivit hotărârii de guvern adoptate săptămâna trecută, și copiilor cu vârsta între 6 și 12 ani, deci care nu pot fi vaccinați în acest moment, le va fi condiționat accesul la anumite activități de prezentarea unui certificat verde - de testare ori trecere prin boală.

Astfel, părinții vor avea de suportat cheltuielile cu testarea anti-Covid a copiilor dacă vor să iasă cu ei la restaurant, la o petrecere pentru copii sau să îi ducă la un antrenament ori o oră de înot la bazin. 

Digi24 a analizat prețurile testelor anti-Covid: cel mai ieftin test antigen, valabil 48 de ore, costă 60 de lei, iar cel mai ieftin test PCR, valabil 72 de ore, costă 180 de lei.

Copiii au nevoie de test la piscină, la sala de sport (antrenamente), la restaurant și la petreceri.

Este nevoie de un test anti-Covid făcut la o clinică

Nu au nevoie să prezinte rezultatul unui test anti-Covid la școală sau la mall, cu excepția zonelor de servire a mesei din incinta lor și a locurilor de joacă din exterior.

Este important de știut că pentru a fi notat în aplicație, este nevoie de un test la o clinică. Nu se poate genera un certificat verde cu un test cumpărat de la farmacie - chiar dacă este omologat - și făcut acasă.

București și județele Ilfov, Satul Mare și Timiș sunt în scenariul roșu, rata de infectare Covid-19 depășind 3 cazuri la mia de locuitori.

Citește și:

Cum este folosit certificatul verde Covid când rata infectarii depășește 3 la mie. Cine îl verifică la mall

 
 
Loading...