Parlamentul se întrunește azi în prima sesiune ordinară a acestui an. Care sunt prioritățile

Ultima actualizare:

    Parlamentul României se întrunește luni, de la ora 13.00
Parlamentul României se întrunește luni, de la ora 13.00

Parlamentul se întrunește azi în prima sesiune ordinară a acestui an, iar prioritatea sesiunii este adoptarea proiectelor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe acest an.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că proiectele vor fi finalizate de Guvern şi depuse la Parlament la începutul sesiunii, menţionând că se doreşte adoptarea bugetului prin dezbateri parlamentare şi nu prin asumarea răspunderii Executivului, cum s-a întâmplat anul trecut.

Parlamentul se întrunește azi în prima sesiune ordinară

Senatul şi Camera Deputaţilor încep, luni, prima sesiune parlamentară ordinară a anului. De la ora 13,00, sunt programate şedinţe ale Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei, iar de la ora 15,00 vor avea loc şedinţele de plen. 

  • Potrivit programului, în prima şedinţă la Senat se alege noua componenţă a Biroului permanent: vicepreşedinţii, secretarii, chestorii.
  • Prioritatea sesiunii parlamentare este adoptarea proiectelor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe acest an.
  • Liderii partidelor aflate în coaliţia de guvernare au anunţat că între priorităţi se află şi respingerea propunerilor legislative de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală iniţiate de PSD în legislatura anterioară şi care au fost declarate neconstituţionale. Comisiile juridică şi pentru constituţionalitate ale Senatului au adoptat, săptămâna trecută, un raport de respingere a acestor propuneri legislative, urmând ca plenul să dea un vot şi, ulterior, proiectele să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor care este for decizional în acest caz.


    Anca Dragu este prima femeie președinte al Senatului din România
Anca Dragu este prima femeie președinte al Senatului din România

Preşedinte Senatului, Anca Dragu, a menţionat, într-un interviu pentru Agerpres, mai multe iniţiative legislative, printre care accesul la finanţare pentru companii, extinderea programului pilot "Masa caldă" pentru elevi, protejarea persoanelor vulnerabile. Dragu şi-a exprimat susţinerea pentru constituirea unor comisii parlamentare speciale care să se ocupe de rapoartele Curţii de Conturi, respectiv de analizarea aspectelor legate de procesul electoral din România şi de inechităţile din sistemul de pensii.

Noul Parlament a fost constituit la sfârşitul anului trecut, în urma alegerilor care au avut loc în 6 decembrie.

CITEȘTE ȘI: Anca Dragu, aleasă preşedinte al Senatului. Pentru prima oară, o femeie este al doilea om în stat

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net