Partidul lui Nicușor Dan, la instanță pentru renumărarea voturilor din cele 17 secții

Ultima actualizare:

    Nicușor Dan
Nicușor Dan

USB va interveni în procesul de validare a alegerilor din Sectorul 1 printr-o cerere de intervenţie principală, în care vor cere judecătorului să dispună renumărarea voturilor din acest sector, o altă măsură fiind o solicitare la AEP să verifice toţi sacii cu voturi.

"Hotărârea Biroului, aşa cum este făcută Legea alegerilor locale, este definitivă, nu mai poate fi contestată la un birou superior, însă, din interpretarea acestei legi cu legea 215, va exista un proces la Judecătoria Sectorului 1, prevăzut de Legea 215, prin care un judecător va valida aceste alegeri şi, în cadrul acelui proces, noi vom face o cerere de intervenţie principală, în care vom reitera argumentele din cererea pe care am făcut-o la biroul electoral şi vom cere judecătorului de la Judecătoria Sectorului 1 să dispună el renumărarea voturilor în acele secţii de votare", a anunţat, miercuri, preşedintele USB, într-o conferinţă de presă, conform Mediafax.

El a mai spus că o altă variantă, care nu va afecta procesul de validare a alegerilor, se referă la Autoritatea Electorală Permanentă.

"Vom face o cerere de informaţii publice către AEP, astfel încât să vedem toţi sacii cu toate semnăturile şi vrem ca aceasta să devină o procedură curentă - după toate alegerile oricine să poată verifica semnăturile din toţi sacii care sunt în depozitul AEP. Vom face mai întâi o cerere către Autoritate. Dacă ei ne vor da posibilitatea, vom face verificarea, dacă nu, atunci vom merge pe legea 544 a informaţiilor publice", a mai spus Dan Nicușor, precizând că îşi doreşte să verifice voturile şi procesele verbale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net