Patriarhia anunță programul pentru Sărbătorirea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor

Ultima actualizare:

    Pelerinajul pentru Sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou adună în fiecare an zeci de mii de români în Dealul Patriarhiei
Pelerinajul pentru Sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou adună în fiecare an zeci de mii de români în Dealul Patriarhiei

Cel mai mare pelerinaj religios ortodox din Capitală, va avea loc în perioada 25-29 octombrie pe Dealul Patriarhiei. Este ocazionat de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor , prăznuit la 27 octombrie

Acest pelerinaj este considerat al doilea din România ca importanță după cel de la Iași care are loc de Sfânta Parascheva. Manifestarea religioasă de la București, începe pe 25 octombrie 2018, la ora 12.00, când va avea loc un prim eveniment așteptat tot anul de credincioșii din toată România. Este vorba de procesiunea Calea Sfinţilor, în care Sfintele Moaşte şi Icoana Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, vor fi purtate de la Catedrala Patriarhală, pe bulevardul Regina Maria din Bucureşti, până la Crucea brâncovenească  de la baza Dealului Patriarhiei.

Ca în fiecare an, la pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou, vor fi aduse și alte moaște. Astfel, începând cu aceeași oră, de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou, vor fi aduse în procesiune Sfintele Moaşte şi Icoana Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica. Acestea vor parcurge traseul Calea Şerban Vodă, strada Bibescu Vodă, până la urcarea pe Dealul Patriarhiei.

La ora 12.30, cele două procesiuni se vor întâlni la Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei, şi vor înainta împreună până la Catedrala Patriarhală. Acolo unde vor fi întâmpinate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Altarul de vară, din curtea Patriarhiei Române. Apoi, Sfintele Moaşte şi Sfintele Icoane vor fi depuse spre închinare în baldachinul special construit pentur moaște, de pe Colina Patriarhiei, pentru a fi cinstite de pelerini până luni, 29 octombrie 2018.

Urmează vineri, 26 octombrie 2018, mare slujbă la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, de la ora 9.30, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală, unde se va săvârşi Sfânta Liturghie.

Sâmbătă, 27 octombrie 2018, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, începând cu ora 9.00, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală, va fi săvârșită iar Sfânta Liturghie, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi, preoți şi diaconi.

Duminică, 28 octombrie 2018, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Iachint de Vicina, de la ora 9.30, în Catedrala Patriarhală, va fi din nou mare slujbă, Sfânta Liturghie.

În sfârșit, luni, 29 octombrie 2018, de la ora 9.30, în Catedrala Patriarhală, se va săvârși o nouă slujbă de Sfânta Liturghie, iar la ora 12.00, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica se va întoarce la Mănăstirea Cernica.

Autoritățile vor împărți pelerinilor ceai și pături, iar mai multe puncte de prim-ajutor vor fi ridicate la poalele Dealului Patriarhiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net