Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română cere enoriașilor respectarea cu rigoare a normelor de igienă recomandate. Surse din cadrul Patriarhiei au anunțat că preoții au primit sfaturi să țină slujbele prin stație sau în aer liber pentru a fi cât mai puțină înghesuială în biserici


Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat miercuri noi măsuri privind epidemia Covid-19, între care suspendarea temporară a distribuţiei în afara României a medicamentelor esenţiale pentru tratarea coronavirusului; entităţilor private le este solicitat să îşi decaleze programul de lucru, pentru sectorul public solicitarea fiind obligatorie. Acţiunile culturale, sportive, religioase, care implică mai mult de 100 de persoane, desfăşurate în spaţii închise, sunt restricţionate.”Credinţa în Dumnezeu este într-un asemenea timp şi antidotul ideal la virusul fricii şi al deznădejdii demobilizatoare”.Dacă realitatea obiectivă, justificată de clare raţiuni medicale o impune, limitarea accesului la un anumit număr de persoane în anumite locuri din spaţiul public, inclusiv biserici, este una raţională şi temporar acceptabilă, pentru că are un rol preventiv de diminuare a propagării virusului. Problema esenţială în actualul context o constituie sănătatea publică. În acest sens şi in consonanţă cu reglementarile autorităţilor, Biserica însăşi ia măsuri proprii, îşi informează clerul si credincioşii şi face tot ce este posibil să contribuie la păstrarea si cultivarea discernământului moral manifestat prin grija concretă faţă de ceilalţi. Biserica pledează ferm pentru respectarea cu rigoare a normelor de igienă recomandate insistent de autorităţile medicale şi a tuturor reglementărilor guvernamentale. Norme şi reglementări pe care le va împlini ea însăşi concret la nivel comunitar/ parohial”, a reacționat pentru news.ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Arhiepiscopia Tomisului anunță noi reguli pentru slujbe

Preoții din  Arhiepiscopia Tomisului vor oficia slujbele în aer liber, în contextul răspândirii coronavirusului.”Urmare a noilor măsuri privind limitarea accesului publicului în spații închise la 100 de persoane, Arhiepiscopia Tomisului a decis ca în parohiile unde se estimează că prezența la slujbe va depăși acest număr, slujba să se oficieze în afara lăcașului de cult, așa cum se obișnuiește la hramuri", a transmis, miercuri, Arhiepiscopia Tomisului.

Loading...
Citeste tot despre: