Patriarhul Daniel a venit la înmormântarea femeii de serviciu din Colectiv

Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel a mers la Biserca Delea Veche
Patriarhul Daniel a mers la Biserca Delea Veche

Durere fără margini la înmormântarea femeii de serviciu care s-a stins din viaţă în urma incendiului din Colectiv. Maria Ion avea 38 de ani şi a lăsat orfani cinci copii. Tânăra se afla la muncă în seara tragediei pentru că o rugase o colegă să-i ţină locul.

După patru zile în care nicio faţă bisericească nu s-a arătat la locul tragediei, marţi (3 noiembrie), un sobor de trei preoţi a oficiat o slujbă la locul tragediei, ba chiar şi Patriarhul Daniel a cobărât din Dealul Mitropoliei la înmormântarea femeii. Preafericitul părinte a adus un ajutor copiilor rămaşi singuri pe lume şi le-a spus să fie putrenici.  


    Patriarhul Daniel a mers la Biserca Delea Vechefoto: captură Antena Stars
Patriarhul Daniel a mers la Biserca Delea Vechefoto: captură Antena Stars

"Câtă durere este în familia aceasta când cinci copii au rămas fără mamă şi fără tată. Pprintr-o prezenţă milostivă încercăm oarecum să aducem aminte că iubirea mamei se manifestă prin mâinile celor care simt cât de mare este durerea celor îndureraţi. Oferim astăzi un ajutor din partea noastră. Am adus şi nişte cărţi de rugăciuni şi spiritualitate care să-i întărească în credinţă. Prin rugăciune vor comunica mai bine cu mama care a trecut la Domnul într-un mod atât de neaşteptat", a spus Patriarhul la Antena Stars.

Maria Ion a lăsat în urmă cinci copii îndureraţi
Maria Ion a lăsat în urmă cinci copii îndureraţi

Prezenţa Patriarului Daniel vine în contextul în care de câteva zile, opinia publică este consternată de faptul că Patrairhul Daniel nu a apărut în mijlocul familiilor îndoliate. Părintele Constantin Stoica a explicat  cu o zi în urmă de ce Patriarhul Daniel nu a fost prezent acolo, aşa cum îşi doreau mulţi. El a mărturisit că nu se punea problema realizării unei slujbe în locul unde s-a produs o adevărată tragedie pentru că preoții nu au fost invitați și nu era contextul potrivit. Acesta susţine că patriarhul s-a rugat la Sfânta Liturghie şi nu a umblat după imagine. 

Vineri noapte (30 octombrie), incendiul produs în Club Colectiv a ucis 32 de oameni și a rănit alți 184.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net