Shhaideh, Plumb şi Cuc şi-au dat demisia din Guvernul Tudose

Ultima actualizare:

    Patru miniștri și-au exprimat dorința de a demisionaFoto: arhivă personală
Patru miniștri și-au exprimat dorința de a demisionaFoto: arhivă personală

Premierul Mihai Tudose a avut câștig de cauză la ședința PSD. Trei miniștri și-au exprimat intenția de demisiona, iar liderul social-democraților, Liviu Dragnea, și-a recunoscut și partea sa de vină în toată această criză. După o lungă şedinţă, Comitetul Executiv a acceptat demisiile lui Sevil Shhaideh, a Rovanei Plumb și a lui Răzvan Cuc.

UPDATE 00.10: Delcarația Rovanei Plumb, după ședința PSD: „Sperăm că în perioada următoare să comunicăm mai bine. Am spus colegilor mei că toți am greșit. Toți ne-am lăsat influențați, fiecare la nivelul lui, de oameni din afara partidului, care brusc, au devenit foarte grijulii cu PSD și dau sfaturi și președintelui partidului, și premierului și eventual, să fie și o încărcătură negativă. PSD azi, a trecut printr-o cumpănă foarte mare și o destabilizare serioasă a PSD, poate să producă instabilitate și în țară. La un moment dat, a discutat și despre eventualitatea de a-și prezenta demisia. Mihai Tudose e un premier bun eficient, cu greșelile lui. Am constatat amândoi câteva lucruri importante: am comunicat prost unul cu altul. Nu mai putem face asemena greșeli. Eu am avut de învățat din această perioadă.”

UPDATE 00.05: Sevil Shhaideh, după ședința CEx: "În primul rând, permiteţi-mi să mulţumesc membrilor CEx pentru susţinere. Vă mulţumesc. Bună seara."

UPDATE 22.30: Ședințe Comitetului Executiv al PSD s-a încheiat, după aproape cinci ore. Toate demisiile au fost acceptate. Este vorba despre trei miniștri demisionari: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc. Conform unor surse iniţiale, pe lista miniştrilor demisionari s-ar fi aflat şi Ilan laufer, însă se pare că el nu şi-a depus demisia. 

UPDATE 21.23: Comitetul Executiv a respins demisiile.

Patru miniştri şi-au dat deja demisia, potrivit informaţiilor Digi24. Este vorba despre Sevil Shhaideh, de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Rovana Plumb, de la Ministerul Fondurilor Europene, Răzvan Cuc, de la Ministerul Transporturilor şi Ilan Laufer, de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

În ciuda faptului că este deja ora 21.00, votul nu a avut loc încă și nu se știe cu certitudine cine va demisiona.

Din informațiile obținute de Digi24, se pare că liderii PSD discută de câteva ore despre schimbările pe care premierul Mihai Tudose vrea să le facă în Guvern, însă nu va fi vorba de demiteri, ci de demisii.

Liviu Dragnea a recunoscut că guvernarea PSD se află într-un moment de cotitură și a recunoscut că poartă și el o parte de vină în această criză: „Am ajuns într-o situaţie tensionată, din cauza mai multor oameni, dar şi din vina mea”.

Surse din interior au declarat că politicienii s-au certat ca la ușa cortului și s-au amenințat cu pușcăria. Totodată, primul ministru a spus că va pleca imediat din fruntea Executivului dacă nu va fi remaniere. Pe de altă parte, Liviu Dragnea a zis clar și răspicat că a treia oraă nu se mai duce în fața lui Klaus Iohannis pentru a cere guvernarea și a făcut apel la înțelegere. Până la închiderea ediției, ședința cu scântei nu se terminase, deși liderii PSD se adunaseră de mai bine de trei ore.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net