Patru râuri au depășit nivelurile maxime istorice. Cod roșu de inundații în Cluj și Bihor

Ultima actualizare:

    Patru râuri au depășit nivelurile maxime istoriceSursă foto: Captură video
Patru râuri au depășit nivelurile maxime istoriceSursă foto: Captură video

Nivelul maxim istoric a fost depăşit pe râurile Crişul Negru, Boga, Galbena şi Valea Roşie din cauza precipitaţiilor abundente. Mai mult decât atât, până miercuri, la ora 12:00, Crişul Negru se află sub incidenţa avertizării cod roşu de inundaţii.

Precipitaţiile abundente înregistrate în ultimele 24 de ore au dus la creşteri rapide de niveluri pe râurile Crişul Negru, Boga, Galbena şi Valea Roşie, depăşindu-se nivelurile maxime istorice, a anunţat miercuri Administraţia Naţionale „Apele Române” (ANAR).

Pe parcursul zilei de marţi, 18 mai 2021, la staţia hidrometrică Beiuş, pe Crişul Negru, s-a depăşit cu 60 de centimetri nivelul istoric măsurat în anul 2000, iar la staţia Pietroasa Boga, pe Boga s-a depăşit cu 18 centimetri nivelul istoric din anul 1995.

Nivelurile maxime istorice au mai fost depăşite şi la staţia hidrometrică Pietroasa Galbena, pe râul Galbena, cu 43 cm, faţă de nivelul măsurat în anul 2015, precum şi la Pocola, pe Valea Roşie, cu 28 centimetri peste nivelul istoric din 1980.

Pe tot parcursul avertizării, hidrologii şi hidrometrii din cadrul #ApeleRomâneCrişuri sunt în teren şi fac măsurători, observaţii şi monitorizări în regim special. Informaţiile ajung prompt prin #Dispecerat la toate instituţiile responsabile în caz de inundaţii.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net