Patru sisteme de control al votului la congresul PNL. Cum au fost verificați liberalii că au pus ștampila pe Florin Cîțu

Ultima actualizare:

    Membrii delagați la congres ar fi fost verificați strict când au ajuns să voteze Fotografii: Inquam
Membrii delagați la congres ar fi fost verificați strict când au ajuns să voteze Fotografii: Inquam

Acuzații grave din partea fostului președinte al PNL, Ludovic Orban. Acesta a spus la Național FM că membrii delegați au fost supuși mai multor controale de către echipele lui Florin Cîțu, pentru a se asigura că au pus ștampila pe el.

Ludovic Orban a fost sunat în direct în această dimineață de către Mihai Găinușă și Oana Paraschiv, realizatorii emisiunii ”Matinal efervescent”, de la Național FM.

Nu știau dacă fostul președinte al PNL le va răspunde sau nu, pentru că nu fusese nimic planificat. Spre surprinderea lor, vocea acestuia s-a făcut auzită.

Tema discuției, în cele 15 minute, a fost alegerile de la congresul PNL, care a avut loc weekend-ul trecut. Printre altele, Ludovic Orban a lansat acuzații legate de fraudarea votului.

Ludovic Orban: ”A existat în 25 de filiale un control organizat al votului”

”Mă simt profund revoltat față de ceea ce s-a întâmplat. Sunt în PNL de foarte multă vreme, niciodată nu a fost călcat în picioare dreptul fundamental într-o democrație al membrilor PNL de a vota liber. Este demonstrat cu imagini, cu fotografii, cu filmulețe. A existat în 25 de filiale un control organizat al votului prin mai multe sisteme de control: fotografierea buletinului de vot, intrarea în perechi cu control reciproc, existența unui controlor la zece delegați, care verifica dacă s-a votat cu Cîțu sau nu și control exercitat de reprezentantul unei alte filiale către filiala unde se exercita controlul. Practic, au fost gândite patru sisteme de control al votului, prin care membrii PNL, delegați la congres, au fost obligați să voteze cu Cîțu. Cine știe cum ar fi votat oamenii dacă ar fi fost lăsați să voteze”, a spus Orban.


    Ludovic Orban și Florin Cîțu au evitat să-și vorbească în timpul congresului
Ludovic Orban și Florin Cîțu au evitat să-și vorbească în timpul congresului

Totodată, acesta l-a acuzat pe Klaus Iohannis că a încălcat Constituția, odată cu apariția la alegerile interne ale unui partid.

”Președintele a încălcat Constituția, în mod evident, arătându-și o preferință clară către contracandidatul meu. Asta nu s-a mai întâmplat vreodată”, a mai spus fostul șef al liberalilor.

Va demisiona sau nu Ludovic Orban din PNL. ” Cei care l-au susținut pe Cîțu nu m-ar fi onorat să mă susțină pe mine”

Întrebat dacă va demisiona din partid, Ludovic Orban a spus că nu știe deocamdată ce va face.

”Nu am luat nici o decizie în momentul de față. Este prematur, este la cald, dar conducerea actuală a partidului nu mă reprezintă. De altfel, nici un candidat din echipa mea nu a fost ales într-o funcție de conducere. Voi continua să mă bat pentru lucrurile în care cred, pentru ideile liberale, pentru valorile și principiile în care cred, pentru proiectele de dezvoltare ale României, ceea ce am făcut de când am intrat în viața publică. Am dus partidul la guvernare, am promovat, am susținut mii de membrii al PNL cei mai mulți au rămas alături de mine. Cei care l-au susținut pe Cîțu nu m-ar fi onorat să mă susțină pe mine: Alina Gorghiu, Turcan, Rareș Bogdan, Sigartău și alții”, a punctat politicianul cu state vechi în PNL.

Ludovic Orban: ”Premierul trebuie să pună punct crizei pe care a provocat-o”

De asemenea, Orban a arătat că România este în criză de la 1 septembrie, provocată de Florin Cîțu și că premierul trebuie să-i pună punct și să găsească o soluție pentru a forma o majoritate parlamentară. ”Singura soluție era realuarea coaliției”, a conchis președintele demisionar al Camerei Deputaților.


    Forin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 2.878 de voturi, față de 1.898, cât a obținut Ludovic Orban
Forin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 2.878 de voturi, față de 1.898, cât a obținut Ludovic Orban

Citește și: 

Ludovic Orban: «Mi-ar fi ruşine să ajung preşedinte al PNL aşa cum a ajuns Florin Cîţu»

Orban: ”Nu m-am aşteptat ca Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL. Mulţi nu-l consideră capabil să conducă partidul”

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net