Patru turişti rătăciţi în Masivul Făgăraş, au fost găsiți de jandarmi şi salvamontişti

Ultima actualizare:

    Patru turişti rătăciţi de luni (22 iulie) în Masivul Făgăraş sunt căutaţi de jandarmi şi salvamontiştiFoto: Știri de Brașov
Patru turişti rătăciţi de luni (22 iulie) în Masivul Făgăraş sunt căutaţi de jandarmi şi salvamontiştiFoto: Știri de Brașov

Patru turişti rătăciţi de luni (22 iulie) în Masivul Făgăraş sunt căutaţi de jandarmi şi salvamontişti. Căutările au fost reluate marţi (23 iulie) dimineaţă.

Potrivit Jandarmeriei Braşov, luni, în jurul orei 13.40, a fost primit un apel prin 112 la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, prin care un apelant anunţa că el şi încă trei persoane s-ar afla în zona Refugiului Brerevoiescu din Masivul Făgăraş, scrie news.ro.

Cel care a sunat a comunicat că s-au rătăcit şi nu mai au benzină şi nici baterie la telefon, iar în noaptea precedentă au fost nevoiţi să înnopteze în pădure. El a precizat în momentul apelului că sunt epuizaţi.

A fost formată o echipă mixtă formată din patru jandarmi montani şi doi salvamontişti, care au ajuns în zona indicată de apelant, dar nu a găsit cele patru persoane.

“În timpul urcării, dinspre Bucium, echipa noastră s-a întâlnit cu încă doi prieteni, cu motociclete, care au pornit şi ei în căutarea celor dispăruţi. Echipa de căutare a fost condusă de unul dintre cei mai titraţi şi experimentaţi jandarmi montani, plt. adj. Romică Ramba, foarte bun cunoscător al zonei. La căderea serii, echipa de căutare a decis să suspende verificîrile şi să se întoarcă la bază, la Postul de Jandarmi Montani Sâmbăta”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Braşov, citați de news.ro.

Marţi dimineaţă (23 iulie), şase jandarmi montani şi doi salvamontişti au reluat căutările. Până la ora transmiterii acestei ştiri, turiştii nu au fost găsiţi.

Citiți și

Au pus drapelul pe cel mai înalt vârf din Europa!

Tragedie în vacanţă! 29 de turiști germani au murit în Madeira

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net