Patru ventilatoare necesare pacienților cu forme severe de COVID, abandonate într-o magazie a SJU Ploiești

Ultima actualizare:

    Unitatea de Primiri  Urgențe (UPU) a Spitalului  Județean din Ploiești,  mereu asaltată de pacienți
Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Ploiești, mereu asaltată de pacienți

Situație revoltătoare! Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a anunţat că a găsit, în magazia Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, patru ventilatoare necesare pentru a-i menţine în viaţă pe bolnavii cu forme grave de COVID - 19.

Dezvăluirea lui Dumitrescu vine în contextul în care Consiliul Judeţean Prahova a dat vineri aproximativ 4 milioane de lei pentru unitatea medicală.  

”Am alocat sumele necesare pentru instalarea de prize de oxigen la paturile de la Secţiile Pneumo şi Boli Infecţioase. Era ca în epoca de piatră! Se aduceau butelii cu oxigen la Spitalul Judeţean. Personalul medical se chinuia să bage buteliile pe geam, din cauza restricţiilor COVID - 19. Problema putea fi rezolvată foarte simplu, prin achiziţionarea acestor prize de oxigen. Toată această investiţie este de 120.000 lei”, a precizat Iulian Dumitrescu, citat de ziarulincomod.ro.  

Cu cele patru milioane de lei care vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti ca urmare a rectificării bugetare, vor fi achiziţionate şi şase ventilatoare. ”În prezent sunt 18 paturi, dintre care 12 au acest sistem de ventilare şi şase la oxigen. Astfel, din când în când, dacă un pacient se sufoca, făcea schimb cu un alt pacient aflat la sistemul de ventilare. Am identificat și patru ventilatoare într-o magazie. Cu nişte sume derizorii le punem în funcţiune. Am mai alocat bani pentru alte şase ventilatoare. Asta înseamnă că creştem, de la 12 ventilatoare, la 22 de ventilatoare”, a mai menționat șeful CJ Prahova.  

Pentru a se evita situaţiile în care pacienţii care vin la spital să stea în ploaie sau în frig,  vor fi amenajate, în curtea unităţii medicale, containere de triaj. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net