Paul Stănescu a demisionat din Guvern. «Sunt un om de onoare»

Ultima actualizare:

    Paul Stănescu și-a dat demisia din GuvernFoto: Captură YouTube
Paul Stănescu și-a dat demisia din GuvernFoto: Captură YouTube

Paul Stănescu și-a dat demisia din Guvernul României, renunțând la funcția sa din cadrul Ministerului Dezvoltării, dar și la cea de viceprimar. Fostul ministru a luat această decize în urma remanierii Guvernului Dăncilă, fiind decisă în ședința CEx a PSD înlocuirea sa.

În urmă cu câteva zile, același gest a fost făcut și de Lucian Șova, care și-a dat demisia de la Ministerul Transporturilor în data de 22 noiembrie, după ce conducerea PSD a decis inițial înlocuirea sa cu Lia Olguţa Vasilescu. Președintele Klaus Iohannis a refuzat însă această nominalizare, nedorind să semneze nici revocarea din funcție a lui Șova marți, 20 noiembrie.

Paul Stănescu a demisionat din funcția de ministru al Dezvoltării Regionale

În aceeași situație s-a aflat și Paul Stănescu, după ce Președintele României a refuzat numirea lui Ilan Laufer în funcția de ministru al Dezvoltării Regionale. Având în vedere acest lucru, pentru ca miniștri să poată fi schimbați era necesar ca cei doi titulari să își prezinte demisiile. Astfel, vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, a anunțat luni după-amiază, 26 noiembrie, că a demisionat din Guvernul României.

Demisia lui Paul Stănescu a venit după ce președintele PSD Liviu Dragnea a declarat în decursul săpămânii trecute că îi așteaptă demisia de onoare a lui Stănescu. Fostul ministru al Dezvoltării a mărturisit atunci că s-a simțit umilit după întâlnirea cu Dragnea.

Mesajul prin care Paul Stănescu și-a anunțat demisia

„În contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politică, vă aduc la cunoştinţă că astăzi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice. Aceasta a fost înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 16495/26.11.2018.

Am spus-o şi o repet: sunt un om de onoare, responsabil și implicat, nu am urmărit niciun interes personal şi nu m-am agăţat niciodată de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistențele conducerii partidului, dar, atât timp cât am ocupat această funcție, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a-mi exercita atribuţiile la minister cu responsabilitate şi implicare, în așa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproșeze!

Am fost în permanenţă orientat către obiective cu impact la nivelul populației, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru şi ministru al dezvoltării, a fost reprezentată de investiţiile în infrastructura de sănătate, educație, locuire, apă şi canalizare!

Cred, în continuare, că ţara are nevoie de unitate și de guvernare responsabilă, le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit, precum şi colegilor din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, alături de care am făcut o echipă extraordinară!”, a anunțat acesta.

Paul Stănescu s-a numărat printre semnatarii scrisorii prin care i se cerea lui Liviu Dragnea să demisioneze de la conducerea PSD.

image
image
image
image
image
image
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
radu valcan instagram jpg
bogdan ene logo logo webp
actorii jpg
zendaya covorul rosu getty (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net