Sindicatele se organizează pentru a determina Guvernul Tudose să renunțe la modificările fiscale. Președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, a declarat ieri pentru antena3.ro, că vor avea loc proteste de amploare ale sindicatelor, pe data de 12 decembrie


Conducerea BNS poartă negocieri și cu liderii celorlalte centrale sindicale pentru a se ralia protestului de pe 12 decembrie. „Nu trebuie să lăsăm acest subiect să fie tranșat în spatele ușilor închise, pentru că discuțiile sunt despre soarta întregii țări”, a spus președintele Dumitru Costin.

„Mutarea contribuțiilor, modificarea de cod fical, sunt îngrădiri asupra drepturilor și libertăților oricărui lucrător din România”, a mai spus Dumitru Costin.

Președintele BNS a explicat că deciziile economice ale Guvernului Tudose „vor fi afecta și lucrătorii din sectorul bugetar”.

”Am colegi care s-au trezit care lucrează la stat, credeau că nu vor fi afectați și încep să facă evaluări propriu-zise. Cei mai mulți care vor avea de plătit sunt însă cei din firme mici și foarte mici”a dezvăluit Costin.

Sindicaliştii de la BNS s-au întâlnit marți în cadrul Biroului Executiv pentru a stabili pașii necesari blocării măsurilor economice anunțate de Guvern în ultimele săptămâni. Reprezentanții acestei centrale sindicale susţin în conmtinuare, în ciuda asigurărilor date de Guvernul Tudose că ordonanţa care obligă angajatorii privaţi să iniţieze negocieri collective, va duce la un veritabil haos pe piaţa muncii. În plus, demersul este inutil în condiţiile în care angajatorii nu au nicio obligaţie să menţină valoarea netă a salariilor actuale

 
 
Loading...