Pe 5 octombrie este ziua profesorilor. Este Ziua mondială a educației

Ultima actualizare:

    Anual, pe 5 octombrie, în lume este celebrată Ziua educaţiei şi a celor care activează în acest domeniuFoto: gov.ro
Anual, pe 5 octombrie, în lume este celebrată Ziua educaţiei şi a celor care activează în acest domeniuFoto: gov.ro

Anual, pe 5 octombrie, în lume este celebrată Ziua educaţiei şi a celor care activează în acest domeniu. Organizaţia Naţiunilor Unite insistă ca dascălii să fie recrutaţi şi remuneraţi în mod adecvat. La mulți ani, dragi profesori!

Ziua Educației sau Ziua mondială a educaţiei (Journée mondiale des enseignants / World Teachers' Day) este marcată în fiecare an la 5 octombrie, iar în România este sărbătorită pe 5 octombrie începând din anul 1944.

Organizaţia Naţiunilor Unite insistă ca dascălii să fie recrutaţi şi remuneraţi în mod adecvat, pentru a fi motivaţi, şi să beneficieze de o formare profesională satisfăcătoare, completată de resurse şi materiale educaţionale suficiente. Tocmai de aceea, este necesară valorizarea muncii profesorilor, apreciază ONU. Profesorii sunt indispensabili unui învăţământ echitabil şi de calitate.

Anual, la Paris, este decernat premiul care recompensează practicile şi performanţele în educaţie. Juriul alege trei laureaţi ale căror proiecte îşi propun să îmbunătăţească performanţele şi eficienţa profesorilor.

5 octombrie ziua Mondială a Educației

Ziua de 5 octombrie, desemnată de UNESCO drept ”Ziua mondială a educației” pentru a marca semnarea ”Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor” (1966)

Ziua Profesorilor subliniază importanța și rolulul jucat de dascăli în întreaga lume, dar și responsabilitatea pe care o poartă în educarea generațiilor viitoare.

Cadrele didactice bine pregătite sunt cheia dezvoltării globale durabile, iar pregătirea lor și condițiile de muncă se numără printre prioritățile UNESCO.

În întreaga lume există un deficit de cadre didactice bine pregătite. Potrivit Institutului de Statistică al UNESCO (UIS), se așteaptă ca cererea de cadre didactice să crească la 25,8 milioane.

Citește și:

Ziua mondială a inimii. 9 curiozităţi despre inima ta

Ziua Internațională a Medicului. Ce mesaj a transmis ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net