Pe aici mergea Regina Maria acum 80 de ani

Ultima actualizare:

    Tunelul secret a fost  reamenajat de actualii  proprietari ai  Castelului Bran
Tunelul secret a fost reamenajat de actualii proprietari ai Castelului Bran

Vino la Castelul Bran şi vei avea ocazia să calci pe urmele Reginei Maria prin pasajul secret aflat la 30 de metri sub pământ! Tunelul Timpului a stat ascuns peste 80 de ani şi a fost scos la “lumină” de la începutul lunii iulie. Costă 25 de lei să cobori cu liftul în subteran şi să parcurgi 40 de metri până în Parcul Regal.

În 1930, la ordinul Reginei Maria s-a construit un tunel subteran pentru a uşura parcurgerea de către regina bolnavă de artrită a drumului dintre Castelul Bran şi parcul unde îi plăcea să se relaxeze.


    Regina Maria
Regina Maria

Accesul se făcea prin vechea fântână din curtea interioară a castelului, unde a fost montat un lift electric cu ajutorul căruia Regina Maria putea coborî 30 de metri în subteran, scrie adevarul.ro.


    Intrarea în tunel se va face prin fântâna din curtea castelului
Intrarea în tunel se va face prin fântâna din curtea castelului

După ce s-a construit liftul, la baza fântânii a fost săpat un tunel orizontal în stâncă, realizându-se legătura cu Parcul Regal al reşedinţei. Tunelul are 40 de metri lungime, iar Regina Maria putea ajunge mai repede în parcul castelului, unde îi plăcea să citească. Administratorii Castelului Bran au decis în urmă cu un an să reamenajeze tunelul şi să îl pună la dispoziţia turiştilor. 

Acum, doritorii urcă într-un lift cu o capacitate de cinci persoane, coboară 30 de metri sub pământ tot prin vechea fântână, iar apoi parcurg la pas tunelul de 40 de metri lungime pentru a ajunge în parcul regal.


    Se coboară 30 de metri  cu un lift special
Se coboară 30 de metri cu un lift special

Călătoria cu liftul durează 56 de secunde. Investiţia s-a ridicat la 1 milion de euro. „Construcţia unicat a fost executată în cadrul unui monument istoric în condiţii deosebite, în subteran. 12 mineri au dislocat 330 de metri cubi de stâncă, pentru a putea fi mărită secţiunea puţului şi a tunelului orizontal.

În tunel, te aşteaptă diverse personaje

Cabina liftului este special proiectată pentru Castelul Bran, este unică şi deţine un record deosebit: efectuează cea mai lungă cursă avizată din România, de 31,5 metri”, a declarat Bogdana Balmuş, PR manager al Castelului Bran, pentru adevarul.ro.

Tunelul nu este unul simplu, iar traversarea lui este o adevărată experienţă multimedia.


    În pasajul orizontal te poţi “întâlni”  cu Regina Maria sau cu Dracula
În pasajul orizontal te poţi “întâlni” cu Regina Maria sau cu Dracula

De-a lungul său sunt mai multe holograme care vor prezenta Castelul Bran de-a lungul istoriei sale. Turiştii se întâlnesc cu Regina Maria, Principesa Ileana sau Vlad Ţepeş. În momentul în care vizitatorul ajunge în dreptul hologramelor, acestea prind viaţă, se mişcă, urmăresc turiştii cu privirea sau le fac cu mâna. Din peisaj nu putea lipsi nici contele Dracula care le oferă vizitatorilor o experienţă de neuitat. 

Biletul costă 25 de lei

Biletul de intrare în tunel costă 25 de lei, separat de cel de vizitare al castelului care este de 40 de lei. Copiii cu vârsta de până la 7 ani au intrare gratuită. Turiştii pot opta să viziteze doar tunelul, doar castelul, sau ambele obiective. Nu este nevoie de rezervare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net