Pe ce loc se află Ion Ţiriac în topul celor mai bogaţi oameni din lume

Ultima actualizare:

    Ion Ţiriac nu crede că Iohannis poate conduce o ţarăFoto: Captură ProTV
Ion Ţiriac nu crede că Iohannis poate conduce o ţarăFoto: Captură ProTV

Ion Ţiriac este considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din România. Averea sa este estimată la 1,2 miliarde de dolari şi este singurul român prezent în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, pe locul 1818, în anul 2019

Statisticile arată că Ion Ţiriac a urcat cu 49 de poziţii mai sus faţă de clasamentul din anul 2018 realizat de prestigioasa revistă Forbes,  potrivit adevarul.ro.

Ion Ţiriac este însă departe de TOP 10, în condiţiile în care Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume are o avere de 131 de miliarde de dolari.

Fondatorul Amazon este urmat pe podium de Bill Gates - 95,5 miliarde de dolari şi Warren Buffet - 82,5 miliarde de dolari.Citeşte şi: Marius Vecerdea se bate cu Ion Ţiriac pentru preşedinţia federaţiei de tenisCel mai bogat om din Europa e francezul Bernard Arnauld, cu o avere de 76 de miliarde de dolari, care îl plasează pe locul 4 la general.Fondatorul Facebook, Mark Zucerberg, prinde şi el TOP 10, fiind plasat pe locul 8, cu o avere estimată la 62,3 miliarde de dolari.

Afacerile lui Ion Ţiriac

În 1990, Ion Ţiriac a înființat Banca Comercială Ion Ţiriac, care se numește în prezent Unicredit Ţiriac și care a ajuns să dețină sucursale în peste 10 țări din Europa.

Un alt domeniu de activitate în care s-a implicat Ţiriac este comerțul cu combustibilii solizi, lichizi și gazoși după ce acesta a înființat compania Oil Energy Trading. Ion Ţiriac și-a extins afacerile și în afara României, investind în Madrid în construcția Caja Magica, în urma cu 14 ani, 200 de milioane de euro.

Citeşte şi: Fosta mare iubire a lui Ion Ţiriac, invitată la aniversarea de 80 de ani a magnatului

Activitatea sportivă a lui Ion Ţiriac

Ion Țiriac este un fost jucător profesionist de tenis român, jucător de hochei pe gheață, și actualmente un influent om de faceri în Germania și România.

Între 1958 și 1964 a fost membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă din Innsbruck și la Campionatele Mondiale.

În 1970, a câștigat împreună cu Ilie Năstase turneul de la Roland Garros. Alături de Ilie Nastase a mai câştigat, în afară de Roland Garros, numeroase alte turnee precum Foro Italico, Open Philadelphia Indoor (1970), Monte Carlo Open, Open Suedia, Italian Open și Canadian Open (1972), Arymehr Cup (1977), alături de Guillermo Villas la Baltimore International și Nice International (1977), Volvo International (1979) și, alături de Adriano Panatta, Campionatului Mondial de tenis, Sao Paolo (1974). Ion Țiriac a făcut parte din echipa României în Cupa Davis între anii 1959 și 1978, disputând trei finale, cu SUA, în 1969, 1970 și 1972, în toate trei avându-l ca partener pe Ilie Năstase.

Citeşte şi: Simona Halep după victoria de la Wimbledon: ”În sfârșit domnul Ion Țiriac e mândru de mine”

Din 1984 până în 1993 a fost managerul lui Boris Becker, tenisman german de clasă mondială.

Între anii 1998 - 2004, a deținut funcția de Președinte al Comitetului Olimpic Român.

Familia lui Ion Ţiriac

Ion Țiriac s-a născut la 9 mai 1939 la Brașov.

Țiriac a fost căsătorit între anii 1963 și 1965 cu handbalista Erika Braedt. Are copii cu modelul Mikette von Issenberg ( mama lui Ion Țiriac jr.) și cu ziarista egipteancă Sophie Ayad ( Karim Mihai și Ioana Natalia).

Ion Țiriac și-a pierdut tatăl la vârsta de zece ani. Tatăl lui a locuit pe aceeași stradă și a lucrat în aceeași fabrică cu Günther Bosch, potrivit wikipedia.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net