Pe ce se bazează Tudorel când spune că Laura Kovesi a defăimat România

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ministrul Tudorel Toader a spus că șefa DNA a făcut afirmații false în interviuri la posturi străine de televiziune și că a defăimat România. Acesta a nominalizat interviul acordat de Codruța Kovesi postului de televiziune britanic BBC, în 9 februarie 2017.

”A criticat modificările la Legile Justiției, a afirmat că DNA este în pericol să fie desființată și că România este una dintre cele mai corupte țări din Europa”, a afirmat ministrul justiției Tudorel Toader, joi seară, când a prezentat raportul asupra activității șefei DNA.

Unul din cele 20 de critici aduse Laurei Codruța Kovesi a pomenit de afirmațiile acesteia în 9 februarie 2017, la postul britanic de televiziune BBC.

Jurnaliştii de la BBC vorbesc, în materialul intitulat ”Laura Codruţa Kovesi, controversatul star român al luptei anticorupţie”, despre susţinerea populară, dar şi acuzaţiile la adresa sa potrivit cărora foloseşte metode de pe vremea regimului comunist, scrie realitatea.net.

”Laura Codruţa Kovesi a generat clivaje în România. Susţinătorii ei afirmă că este un cruciat împotriva corupţiei, trăgând, în sfârşit, la răspundere oameni care mai demult păreau intangibili. Totuşi, criticii argumentează că agenţia pe care o conduce a încălcat libertăţile civice într-un mod nemaiîntâlnit din perioada comunistă”, comentează BBC, citat de aceeași sursă. Procurorul-şef al DNA, în vârstă de 43 de ani, spune că nu le răspunde criticilor: ”Eu le voi răspunde cetăţenilor.”

”Succesul DNA sub conducerea ei a transformat-o pe Laura Codruţa Kovesi în star. Iar ea a promis continuarea activităţilor indiferent de susţinere. Însă propunerile de modificare a legislaţiei riscă să îi afecteze activitatea. Săptămâna trecută, Guvernul a retras o ordonanţă de urgenţă care ar fi relaxat prevederile anticorupţie, după izbucnirea unor proteste masive. Totuşi, acum se pare că ar exista încercări în Parlament pentru implementarea unor măsuri similare”, notează BBC.

Potrivit jurnaștilor britanici, Laura Codruţa Kovesi s-a opus ferm ordonanţei guvernamentale care ar fi dezincriminat unele infracţiuni asociate corupţiei. ”Începând de acum, în fiecare zi, va exista un risc uriaş asupra sistemului judiciar. Întrucât în fiecare zi putem descoperi altă modificare, putem descoperi schimbări ale jurisdicţiei noastre ori că instituţia noastră a fost desfiinţată, că nu mai există”, a spus Laura Codruţa Kovesi, la BBC, citată de realitatea.net.

BBC a făcut un scurt istoric al DNA şi a accentuat realizările instituţiei începând cu 2013, anul în care Laura Codruţa Kovesi a ajuns la butonul de comandă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorul şef al DNA a subliniat că nu este părtinitoare, aşa cum o acuză criticii din România, şi că a pus sub acuzare membri ai tuturor partidelor din România, însă a declarat că actuala guvernare va continua să intervină în modificarea demersurilor sale.

“De acum înainte, va fi un risc enorm zilnic pentru sistemul judiciar. Pentru că, zilnic, se mai modifică ceva, mai aflăm despre schimbări de jurisdicţie sau poate biroul nostru va fi chiar dizolvat şi nu va mai exista.”

Ce a spus Kovesi la Euronews

simeon stalpnicul png

În noiembrie 2017, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a făcut declarații și la euronews.com despre „atacuri incredibile” la adresa sistemului judiciar, pe fondul încercărilor de a elimina corupția din România, scrie digi24.ro.

Laura Kovesi a declarat, într-un interviu acordat acestui post de televiziune, că mai mulți politicieni și oameni de afaceri se opun campaniei anticorupție. ”Declarațiile survin într-un context în care parlamentarii români dezbat un proiect de lege care ar putea pune sistemul judiciar sub control politic, plan care a generat proteste de stradă și a fost criticat de magistrați și de președintele Klaus Iohannis”, scrie Euronews, citat de digi24.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net