Pe ce se duc banii europeni la Calafat: trecere de pietoni care se termină în gardul vecinului

Ultima actualizare:

    Trecere de pietoni trasată în dorul lelii
Trecere de pietoni trasată în dorul lelii

Baltă fără apă şi fără peşti, zebre amplasate în băşcălie sau teren de sport amenajat într-o zonă inundabilă! Aşa arată investiţiile stupide ale autorităţilor locale din Calafat (Dolj), care au aruncat pe fereastră, cu nonşalanţă, fonduri europene.

Nu mai au puterea nici măcar să se revolte! Locuitorii oraşului doljean Calafat spun că, în ultimii ani, s-au înmulţit proiectele edilitare inutile puse în aplicare de municipalitate. În opinia oamenilor, pe locul trei în topul batjocurii se situează o baltă fără apă şi fără peşti, amenajată de oficialii de la primărie din fonduri europene. Pe locul 2 în topul sfidării la adresa cetăţenilor s-ar situa terenul de sport construit într-o zonă inundabilă, iar primul loc este ocupat de trecerile de pietoni care se opresc în gardurile oamenilor și în stâlpii de electricitate.

“Vrem parcă să batem recordul”

„Nu văd rostul acestor treceri de pietoni. Cea care a fost amenajată la 200 de metri de casă mea se termină exact în gardul vecinului. Mai bine o ocolesc și ajung liniștit la mine acasă”, spune, cu năduf, Florin Matei, locuior din Calafat. “Noi vrem să batem parcă recordul minunilor din Caracal, iar peste câțiva ani vom reuşi, probabil, acest lucru. În zonă mai avem o baltă fără pești și fără apă și un teren construit într-o zonă inundabilă pe malul Dunării. Credeți că interesează pe cineva că investiţiile au fost făcute fără cap? Autoritățile au încasat banii și la revedere!“, adaugă omul.

Străzi pline de gropi

Autoritățile locale nu văd absolut nimic anormal în privinţa trecerilor de pietoni. „Zebrele au fost realizate conform unui proiect și aceste marcaje, din punctul nostru de vedere, au fost făcute unde trebuie. Așa sunt făcute străzile în zona respectivă“, susţine Gheorghe Pîrvan, şeful Direcției Serviciului de Utilități Publice din cadrul Primăriei Calafat.

Localnicii spun că este o adevărată aventură să circuli prin Calafat. Străzile sunt pline de gropi. „Din câte se pare, în ultimii doi ani am început să stabilim recorduri negative pe partea de infrastructură și de administrație. Nu văd rostul acestor treceri de pietoni, fiindcă nu servesc la absolut nimic“, este de părere Mădălin Chipirlin, preşedinte al unui grup local de iniţiativă, intitulat Asociația Legal Drives.

La Caracal – mituri, la Calafat – realităţi

Comparaţia cu oraşul Caracal îi amuză pe cei din Calafat. „În Caracal vorbim despre niște mituri, dar la noi le vedeți cu ochii dumneavoastră. La Calafat este posibil orice”, comentează Adrian Mateescu. “Pe nimeni nu interesează că lucrurile sunt făcute așa, doar de dragul de a fi făcute. Eu le-am spus de la bun început că aceste treceri de pietoni sunt inutile, dar ei mi-au spus că așa este proiectul și că trebuie respectat. Dacă unul ne spune că trebuie să ne aruncăm în fântână, noi chiar așa facem?“, se-ntreabă cetăţeanul.      

Click! spune

În topul legendelor care au făcut celebru oraşul Caracal (Olt) se află căruţa cu proşti care s-ar fi răsturnat în centrul oraşului, bornele care indicau parcurgerea distanţei de un kilometru după doar 800 de metri, incendiul de la cazarma pompierilor şi puşcăria situată pe strada Libertăţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net