Pe cine vrea PSD să pună premier în locul lui Orban. Favorit este Liviu Voinea, reprezentantul României la FMI

Ultima actualizare:

    Liviu Voinea este prieten și cu Marcel Ciolacu și a fost ministru în Guvernul Ponta
Liviu Voinea este prieten și cu Marcel Ciolacu și a fost ministru în Guvernul Ponta

A fost ministru al Bugetului în cabinetul Ponta iar de un an lucrează la Fondul Monetar Internațional. Economistul Liviu Voinea are cele mai mari șanse la ora actuală pentru a fi premierul propus de PSD dacă moțiunea de cenzură va reuși demiterea Guvernului Orban.

Imediat ce au depus moțiunea de cenzură, liderii PSD au căutat candidați pentru funcția de premier care să respecte mai multe criterii: să fie tehnocrați cu specializare în finanțe, foști membri PSD sau garantați de partid și să fie cunoscuți de Victor Ponta. Reprezentanții PSD nu au reușit până acum să îl convingă pe Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR să preia frâiele guvernului dacă va fi demis Ludovic Orban. Liviu Voinea a fost ministrul delegat pentru buget în guvernul lui Victor Ponta, dar a părăsit acest post în 2014 pentru un loc în Consiliul de Administrație al BNR, propus de PSD. În 2015, după ce Victor Ponta și-a dat demisia în urma incendiului de la clubul Colectiv, președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a dus la Cotroceni cu propunerea ca prim-ministru să fie Liviu Voinea. Președintele Klaus Iohannis a refuzat și l-a propus la rândul său pe Dacian Cioloș care a și fost investit. Potrivit antena3.ro, Liviu Voinea are o mare calitate: este prieten atât cu Victor Ponta cât și cu Marcel Ciolacu. Liviu Voinea a preluat funcția de Senior Advisor al Directorului Executiv al FMI începând cu data de 26 august 2019.

Viorel Ștefan a fost schimbat din Guvernul Grindeanu la cererea lui Liviu Dragnea
Viorel Ștefan a fost schimbat din Guvernul Grindeanu la cererea lui Liviu Dragnea

Ce nume mai sunt pe lista PSD pentru a-l înlocui pe Ludovic Orban

Viorel Ştefan este o altă variantă de prim-ministru PSD. În vârstă de 64 de ani, Ștefan este de la 1 iulie 2019 reprezentantul României la Curtea de Conturi Europeană și a fost vicepremier dar și ministru de Finanțe în Guvernul Grindeanu. El a fost remaniat în urma unor acuzații venite din partea președintelui PSD, Liviu Dragnea că nu respectă programul de guvernare PSD.

Nu lipsește de pe listă veșnica propunere a PSD pentru funcția de premier, profesorul de la ASE Cristian Socol, cel care a lucrat la programul de guvernare al PSD în epoca Dragnea. Acesta s-a autosupendat din partid în iulie 2019, dar este în continuare cunoscut în mediile academic prin teoriile de stânga.

Citiți și

Ce este moțiunea de cenzură și ce efect are dacă este votată?

PSD amenință cu moțiunea de cenzură: ”PNL să nu fure banii copiilor”

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net